Cenaclul Coșbuc – ședința de decembrie

Azi, joi, 13 decembrie, ora 19 fără un sfert, la Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița, se reunește Cenaclul George Coșbuc. Elisabeta Scurtu va citi proză iar Roxana Resvanță – poezie. De asemenea, se va prezenta cea mai recentă carte scrisă de poeta Ana Blandiana,  apărută la Editura Humanitas în toamna acestui an, Variațiuni pe o temă dată, dedicată soțului dânsei, scriitorului Romulus Rusan.

Elisabeta Scurtu a absolvit Facultatea de Istorie (2011) din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în aceeași instituție urmând masteratul (2011-2013), apoi doctoratul (2013-2018). A scris studii de istorie, publicate în Revista Bistriței și Pisanii Sângeorzene. În literatură a debutat în anul 2018 cu volumul Opinca, apărut la Editura Nosa Nostra, Bistrița, obținând premiul pentru debut al Saloanelor Liviu Rebreanu.

 Roxana Resvanță e elevă la Liceul Teoretic Sanitar din Bistrița și membră  a Cercului literar de la Palatul Copiilor Bistrița, în ultimii ani, ea fiind aproape nelipsită de la ședințele de cenaclu. A obținut mai multe premii literare, dintre care amintim Premiul I  la Concursul Regional „Odă primăverii”, Agnita, 2017, sub jurizarea criticului literar Irina Petraș.

Sunt așteptați toți iubitorii de literatură!

Organizatorii

 

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]