În zona Parcului, un nou bazin acoperit de înot

CENTRUL “CASA EMA”, ÎN LOCUL FOSTEI BĂI POPULARE

Avem în imaginea alăturată, o reprezentare a viitorului “centru de întreţinere corporală” ce va fi construit în zona de agrement adiacentă Parcului Municipal – în locul arhicunoscutei Baia Populară a oraşului. Pentru mai multe detalii, ne-am adresat investitorului S.C. GEODENSIS TRANSCOM S.R.L., proprietarul clădirii fostei băi. Reamintim că, recent, Consiliul Local a hotărât concesionarea în favoarea S.C. GEODENSIS TRANSCOM S.R.L. a terenului (domeniu public) pe care va fi edificat obiectivul, 2.270 mp, suprafaţa ocupată de clădirile existente şi de curtea aferentă Băii Populare (zona îngrădită).

La ce ne aşteptăm prin construcţia unui asemenea obiectiv, în cea mai reprezentativă zonă de agrement a Bistriţei? Centrul va dispune de o clădire în regim de subsol, parter şi etaj, ce va cuprinde 3 zone funcţionale: zona de wellness (bazin de înot 25x15 m, bazin de hidromasaj, saună, băi de aburi); zona aerobic şi fitness; zona administrativă. Sunt câteva din detaliile construcţiei viitoare, puse la dispoziţie de Nicolae David, responsabil din partea investitorului cu implementarea proiectului. (Un prim lucru, pe care nu scapă să-l menţioneze interlocutorul, este acela că imaginea clădirii viitoare – vedere dinspre parc, nu va avea inscripţia “S Club”, care este una generică, iar obiectivul se va denumi “Casa Ema”).

Pentru realizarea zonei wellness, în care să fie încorporate bazinul de înot de 25x15 m şi celelalte funcţionalităţi componente, este necesară extinderea clădirilor existente. Prin edificarea noului obiectiv amprenta la sol a clădirilor va creşte la aproximativ 1.450 mp, respectând specificaţiile planurilor urbanistice (clădirile existente ocupă suprafaţa de 1.089 mp). Legat de această extindere a clădirii, putem fi liniştiţi – spune reprezentantul investitorului -, pentru că ea se face în curtea Băii Populare (pe terenul concesionat) şi nu va afecta în niciun fel actuala suprafaţă a Parcului…

Cât despre termenele de execuţie, S.C. GEODENSIS TRANSCOM intenţionează să înceapă lucrările de construcţii în această toamnă, în măsura în care va reuşi să obţină autorizaţia de construire în timp util şi s-a angajat să finalizeze investiţia înainte de 01.10.2011.

Adoptarea hotărârii de edificare a unui Centru de întreţinere corporală cu bazin de înot, într-o zonă ca aceasta, cum nu se poate mai potrivită, reprezintă un câştig de cauză. În primul rând, pentru crearea unei baze moderne de întreţinere a sănătăţii, de agrement, de care oraşul are nevoie. Să mai spunem că ar fi fost şi alte idei, chiar şi o altă viziune asupra punerii în valoare a acestui spaţiu circumscris zonei de agrement. Proiectul de hotărâre pentru concesionarea terenului (ce aparţine Domeniului public), iniţiat de primarul Ovidiu Creţu, S.C. GEODENSIS TRANSCOM, proprietarul clădirii existente, n-a fost de la început aprobat în Consiliul Local. De-abia în şedinţa din 30 aprilie a fost adoptat, cu unanimitate de 21 de voturi. După ce într-o precedentă şedinţă fusese respins…

Acum, încheind într-o notă de optimism, putem spune că aşteptarea multor bistriţeni în privinţa unui astfel de bazin de înot are deja un nume: Centrul “Casa Ema”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]