Centrul cultural-catehetic de la Maieru, inaugurat. Preotul Dan Cismaş, distins de Mitropolitului Andrei şi de Consiliul Judeţean

 

Centrul cultural-catehetic ”Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Maieru a fost  inaugurat, în prezenţa Mitropolitului Andrei, a oficialităţilor judeţene şi locale.

„Am avut bucuria să mă rog alături de peste 1000 de persoane și am rămas impresionat de numărul mare de copii și tineri îmbrăcați în frumoase costume populare! Aici, pe Valea Someșului, încă se păstrează tradiția și portul românesc vechi de sute de ani, drept dovadă stând acești copii minunați care în zile de sărbătoare poartă la biserică costumele părinților și strămoșilor lor”, remarcă preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene l-a felicitat „pe unul dintre cei mai activi preoți tineri din județul nostru, preotul paroh Dan Cismaș, care într-un timp record a reușit să unească una dintre cele mai mari comunități din județul nostru”, „prin nenumărate evenimente și acțiuni, dar și prin realizare unuia dintre cele mai frumoase edificii de educație creștin-ortodoxă destinată tinerilor, Centrul cultural-catehetic ”Sfântul Arhidiacon Ștefan”. De altfel, preşedintele Radu Moldovan i-a oferit părintelui Dan Cismaș o Diplomă de Merit din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în semn de apreciere pentru activitatea susținută în promovarea adevăratelor valori cultural-creștine ale poporului român, în frumoasa comunitate din comuna Maieru.

Începând de astăzi, tinerii de pe Valea Someșului Superior vor avea oportunitatea să frecventeze un loc care îi pregătește pentru provocările vieții care urmează să o trăiască.

Îl felicit pentru strădania sa și îl felicit de asemenea și pe părintele Ioan Lăpuște, pentru faptul că a fost un partener loial părintelui paroh Dan Cismaș. Drept răsplată pentru activitatea părintelui Dan Cismaș, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a oferit distincția de iconom stavrofor, în timp ce părintelui Ioan Ioan Lăpuște i-a conferit Ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin”, precizează Emil Radu Moldovan.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]