Centrul Cultural Municipal s-a mutat pe Pietonalul “Liviu Rebreanu”

Doris Gîța

Multă agitație, stres și muncă zilele acestea la Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc". Clădirea trebuie predată pentru reabilitare. Zis și făcut, activitatea angajaților s-a mutat în fosta clădire a gardienilor publici, strada Liviu Rebreanu, nr.23.
Proiectul ''Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură George Coşbuc- Bistriţa, monument istoric de categoria A", este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană. Implementarea proiectului se derulează în perioada 20.12.2011-19.07.2014.
Scopul acestui proiect este includerea Centrului Municipal de Cultură George Coşbuc din Bistriţa în circuitele turistice publice interne şi internaţionale şi creşterea numărului de turişti ce vizitează municipiul. Investiţia prevede reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii, a tâmplăriilor, dar şi repararea elementelor de finisaj. Totodată, vor fi recondiţionate toate elementele decorative cu valoare istorică şi vor fi efectuate lucrări de reparaţii pentru instalaţiile electrice, de încălzire, apă şi canalizare.
Așadar, pentru toți cei care încă nu au aflat, pentru doi ani de zile, activitatea angajaților se va desfășura pe pietonalul Liviu Rebreanu, nr. 23 în fost clădire a gardienilor publici, aceasta fiind și ea reabilitată și modernizată în mai puțin de un an de zile.
În ceea ce privește manifestările culturale, acestea vor fi organizate fie pe scena amenajată în centrul istoric, asta în cazul în care vremea este favorabilă, iar în caz contrar în cortul situat lângă biserica evanghelică, acesta urmând și el a fi amenajat corespunzător.
Directorul Centrului Cultural Municipal, dr. Dorel Cosma a precizat într-un interviu difuzat pe unul din posturile locale, "cortul nu este deloc un loc rușinos de organizat manifestări culturale. Am participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri în străinătate și foarte multe dintre ele erau organizate la cort și precizez aici țări importante precum Elveția, Germania, Austria, Portugalia, Spania, Italia. În momentul în care vom finaliza lucrările de mutare de la noul sediu, ne vom apuca și de amenajarea cortului, tocmai pentru a le putea oferi spectatorilor noștri fideli, același confort și aceiași plăcere de a participa cu drag la următoarele evenimente pe care dorim să le organizăm."

Comentarii

18/06/13 14:14
Vizitator

Casa de cultura intra in reparatie iar spectacolele culturale timp de 2 ani urmeaza sa se desfasoare in locuri improvizate, precum cortul din centrul orasului. Si asta din cauza faptului ca in urma cu cativa ani sala Casei de Cultura a Tineretului, care dispunea si de o scena dotata cu un turn al scenei, a fost transformata in sala de curs pentru extensia UBB, ca si cum pentru asta nu putea fi gasita o alta solutie fara sa strici ceva gata facut. La Bistrita toate merg aiurea, ca-n povestile cu pacala. Asa s-a intamlpat si in cazul cladirii fostei filiale a BNR de pe Odobescu, care a fost restaurata si reabilitata pentru a putea gazdui un muzeu de arta. Cand totul a fost gata, s-a luat decizia (facila) de a inghesui acolo Biblioteca Judeteana, in cuda faptului ca spatiul este total insuficient pentru toate functiile unei biblioteci publice. Asta e cultura la Bistrita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5