Centrul Europe Direct Bistriţa, un nou început

Reprezentanţii Centrul Europe Direct (CED) Bistriţa şi-au prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă agenda evenimentelor pentru 2015. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Primăriei Bistriţa, Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit managerului CED Bistriţa, Monica Mureşan, noutatea o reprezintă modalitatea de abordare a acţiunilor. „Încercăm să fim mult mai creativi şi prietenoşi în abordare”, a precizat Monica Mureşan.

Scopul Centrului de Informare Europeană Europe Direct Bistriţa este de a asigura cetăţenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud un acces facil la informaţii, precum şi un spaţiu public european în care aceştia au oportunitatea de a acţiona şi interacţiona şi de a-şi face cunoscute opiniile în toate domeniile activităţilor Uniunii Europene.

Agenda CED Bistriţa de anul acesta va fi structurată pe mai multe module, cum ar fi: campanii de informare pe diverse teme europene, susţinerea unor seminarii, organizarea unor concursuri de fotografie, Ziua Europei pentru Copii, Carnavalul Statelor Membre şi multe alte acţiuni menite să vină în sprijinul copiilor, elevilor, studenţilor, grupul ţintă al Centrului Europe Direct Bistriţa.

Bugetul alocat acţiunilor este de 36.000 de euro, 20.000 de euro – subvenţie, restul sumei, de 16.000 de euro, fiind asigurată de către Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud (6.000 de euro) şi partenerii implicaţi în derularea proiectului, Primăria Bistriţa (6.000 de euro) şi Consiliul Judeţean (4.000 de euro).

Centrul Europe Direct Bistriţa, găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud continuă să fie vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului nostru, prin servicii şi activităţi diverse de informare. Centrul Europe Direct Bistriţa este parte a reţelei Europene de Informare Europe Direct, şi funcţionează alături de alte 500 de centre din Europa şi 31 de centre din România.

Echipa Centrului de la Bistriţa este formată din: Monica Mureşan- manager ; Elena Bărbos- manager executiv; Cristina Codău – consilier de comunicare/ asistent manager; Iulia Szekeres – consilier de comunicare social media ; Ovidiu Puiu – consilier de comunicare şi Cornelia Moruţan – responsabil financiar.

Redăm mai jos principalele declaraţii din conferinţa de presă:

Vasile Bar, preşedinte CCI BN: Proiectul Centrul Europe Direct este unul dintre cele mai importante proiecte pe care îl desfăşoară Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud.100% e cel mai drag mie, pentru că aici este vorba de o mai mare vizibilitate a instituţiei noastre. Le mulţumesc tuturor partenerilor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului să promovăm acest proiect.

Monica Mureşan, manager CED Bistriţa: Centrul Europe Direct Bistriţa ne permite să intrăm în contact direct cu tinerii şi asta este foarte important. În acest an, noutatea o reprezintă modalitatea de abordare. Încercăm să fim mult mai creativi în abordarea acţiunilor pe care le avem şi asta se va vedea în implementarea lor. Încercăm să depăşim nivelul de transmitere a informaţiilor. Vom aborda un mod mult mai prietenos şicreativ, astfel încât informaţiile să ajungă acolo unde trebuie.

Elena Bărbos, manager executiv CED Bistriţa: În ceea ce priveşte anul 2015, în funcţie de experienţa acumulată în cei şapte ani de existenţă a Centrului, am schimbat puţin ierarhia grupurilor ţintă.Cele mai multe acţiuni vor fi organizate păentru tineri, elevi, studenţi şi copii. Nu lipsesc nici acţiunile adresate publicului larg, iar anul acesta ne îndreptăm atenţia şi înspre cei din mediul rural.

Liliana Coceşiu, director Direcţia de Integrare Europeană Primăria Bistriţa: Parteneriatul nostru a început în anul 2008 şi persistă nu, pentru că ne-am obişnuit cu el, ci pentru că noi chiar crdem că oamenii din oraşul nostru au nevoie de acest proiect, de aceste acţiuni de informare europeană. Este important că aducem în atenţia grupurilor ţintă subiectele care se dezbat la nivel european.

Aurelia Dan, inspector educaţie permanentă ISJ BN: Mă bucur că Inspectoratul Şcolar Judeţean reprezintă pentru acţiunile Centrului Europe Direct Bistriţa un partener valabil în condiţiile în care identificăm nevoi, identificăm aşteptări ale elevilor, şi în acelaşi timp le oferim şi oportunităţi de a soluţiona problemele şi de a răspunde acestor interese ale copiilor. Vom susţine cu mare drag şi cu mare interes acţiunile propuse pentru 2015.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]