Cerc preoţesc în Parohia Nimigea de Jos

Pr. Cornel Coprean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 15 iunie 2014, în Parohia Nimigea de Jos din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 8 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Ţărmure Viorel, au săvârşit Acatistul Tuturor Sfinţilor, pe care Biserica Ortodoxă i-a pomenit în această zi.
În cuvântul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Mureşan Maftei de la Parohia Chiuza a vorbit credincioşilor despre Învierea Mântuitorului – întărire în credinţă a martirilor şi a subliniat că aceştia au avut credinţa puternică în Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel care a spus „cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi” (In. 11,25). Tot în cuvântul de învăţătură părintele a arătat ce sunt martirii, ce învăţăm noi din viaţa lor şi cum îi cinsteşte Biserica. În încheiere, părintele paroh Ţărmure Viorel a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.
Acest eveniment de bucurie duhovnicească, care face parte din activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod este al treilea din anul acesta şi se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului omagial euharistic şi Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română. Următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc va avea loc în Duminica a 6-a după Rusalii, în Parohia Săsarm.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5