Cercul preoţesc la Aluniş

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 9 noiembrie 2014, în Parohia Aluniş din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 9 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Zinveliu Gavrilă, au săvârşit Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.
În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Fontu Grigore de la Parohia Tăure a vorbit credincioşilor despre Sfânta Biserică ca locaş şi comuniune în Hristos şi a subliniat că ea este corabia mântuirii care duce pe cei credincioşi spre veşnicie. În încheiere, părintele paroh Zinveliu Gavrilă a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.
Acest eveniment de bucurie duhovnicească, ultimul din acest an, se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, dar şi în seria manifestărilor religioase prilejuite de hramul bisericii din Aluniş. Cercul pastoral-misionar Mocod este format din preoţii slujitori în parohiile arondate comunelor Chiuza, Zagra, Nimigea şi Runcu Salvei.

Material realizat de pr. Cornel Coprean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5