Ajutoare de câte 100 de lei/hectar pentru culturile afectate de secetă

Cererile se depun la Direcţia Agricolă

Guvernul a decis, în şedinţa de sâmbătă seara, că fermierii care au pierderi de recoltă din pricina secetei vor primi câte 100 de lei pentru fiecare hectar deţinut, în limita a zece hectare.
Totodată, s-a decis că solicitările pentru acordarea sprijinului financiar să fie depuse, începând cu data publicării hotărârii de guvern în Monitorul Oficial şi până pe 15 octombrie, la Direcţia Agricolă.
,,Beneficiarii schemei intră în mai multe categorii: în primul rând, fermieri persoane fizice, în al doilea rând, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite conform Ordonanţei de Urgenţă 44 din 2008, persoane juridice, precum şi orice alte forme asociative cu sau fără personalitate juridică, constituite conform legii.
Cererile se depun, aşa cum au fost şi în cazul celorlalte scheme de minim, la direcţiile pentru agricultură, până la data de 15 octombrie 2012, sprijinul financiar începând a fi acordat către fermieri la data de 1 noiembrie 2012”, a precizat ministrul Agriculturii - Daniel Constantin.
Ajutorul pentru pierderile cauzate de secetă nu poate fi cumulat cu schema de sprijin pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-februarie 2012, asupra culturilor de legume şi/sau flori în sere sau solarii.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]