Cetăţeanul de Onoare al Bistriţei, condus pe ultimul drum de preoţi şi oficialităţi

Un sobor de opt preoţi, în frunte cu părintele protopop Alexandru Vidican, a oficiat slujba prohodului la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru, Pavel şi Andrei” din Bistriţa (de lângă Apollo), pentru dr. dr. Livia Ana Tătar, Cetăţean de Onoare a municipiului nostru. Părintele protopop a vorbit, în predică, despre valoarea omului prin faptele sale, iar preoţii parohi Simion Bretfelean şi Ioan Pintican, din biserica construită în locul fostei case a părintelui Tătar, tatăl Liviei Tătar, donat de acesta bisericii, au vorbit despre lumina pe care a adus-o prin cărţile sale, dar şi prin faptele de adevărat creştin ortodox Ana Tătar.
La înmormântare au fost prezenţi prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, fostul primar al municipiului Bistriţa – Vasile Moldovan, cel care în 2005 i-a acordat titulul de Cetăţean de Onoare, viceprimarii Cristian Niculae şi Gelu Muthi, secretarul municipiului – Floare Gaftone, alături de cei care au avut un respect deosebit pentru apărătoarea limbii române, cea care prin dicţionarele ei, dar şi prin poziţiile critice pe care le-a avut în cotidianul nostru, dar şi în presa centrală, le-a avut vizavi de gramatica limbii române, dar şi de modul în care ştim să ne comportăm ca adevăraţi români.
De altfel, Ana Tătar a fost condusă pe drumul veşniciei în ia românească. Fiind fiică de preot şi nepoată din partea mamei a preotului Tanco din Monor, ca un gest de recunoştinţă în memoria străbunilor ei, domnia sa, pe lângă faptul că a donat terenul şi casa din centrul Bistriţei pentru construirea bisericii de la Apollo, prin testament şi-a lăsat întreaga avere Bisericii Ortodoxe, alături de care a fost mereu, inclusiv în construirea Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Cuşma.
Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar noi s-o pomenim prin rugăciunile noastre şi să vorbim despre faptele bune pe care le-a făcut de-a lungul vieţii.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]