Chiriaşii din primul ANL năsăudean

Doresc să renunţe la încălzirea centralizată

În şedinţa legislativului local din această lună, consilierul pedelist Doru Chiriac, care îndeplineşte calitatea de administrator al blocului ANL de pe strada Bistriţei, primul de acest fel în Năsăud, dat în folosinţă în 2005, a informat conducerea oraşului că locatarii nu mai vor încălzire centralizată. În acest sens, a cerut informaţii şi lămuriri de la cei în drept, pentru ca la rândul lui să-i lămurească pe colocatari despre legalitatea dorinţei lor. Aceştia, după cum spunea consilierul Doru Chiriac, îşi motivează doleanţele prin faptul că nu au venituri atât de mai încât să-şi poată plăti încălzirea destul de piperată. „Locatarii vor să-şi instaleze centrale individuale de apartament pentru a face cât mai multă economie”, a specificat Doru Chiriac. Răspunsul şi lămurirea a venit din partea secretarului George Pop: „Aceşti chiriaşi nu sunt proprietari şi, deci, nu pot, nu au voie să facă modificări în bloc şi apartamente fără aprobarea proprietarului – Primăria urbei. Dacă îşi vor cumpăra apartamentele, vor putea să-şi facă aceste investiţii”. Toate bune şi frumoase numai că din cele 18 familii de chiriaşi din respectivul ANL, doar trei şi-au depus cereri pentru cumpărarea apartamentelor, deocamdată administrate de Primăria oraşului Năsăud.

ANL-iştii de pe strada Mihai Eminescu cu cheia în buzunar!

După mai bine de două luni de zile de când Consiliul Local Năsăud aprobat lisat de eligibilitate pentru repartiţia celor 20 de apartamente din blocul II ANL din Năsăud, noii chiriaşi au primit cheile de la apartamente. Norocoşii, cei 20 de chiriaşi din cei 174 care au depus cereri pentru locuinţă, din care doar 75 fiind eligibile, au fost primii pe lista cu cei ce au întrunit condiţiile pentru a primi o locuinţă ANL în regim de închiriere, conform comisiei, cu atribuţii în acest sens, în baza regulamentului şi a criteriilor girate de aleşii locali, conform legii.

Următorii de pe lista de eligibili vor primi locuinţe în blocul III ANL care este în construcţie pe strada Iacob Mureşianu din cartierul de blocuri Grăniceri Sud – 20 de locuinţe, iar restul, cele peste 60 de apartamente ce vor fi finisate în acest sens, pe străzile Lalelelor şi Aleea Albă din acelaşi cartier.

USR-PLUS

Comentarii

14/08/10 14:44
Vizitator

Am fost de curand in acest bloc anl care arata ca vai de el, nu mai are scari de la intrare pana sus la etaje, sunt sparte, rupte, usa la intrare nu mai are clanta si freaca pe jos, prin urmare salab administrator este si primaria nu se implica deloc, o doare in cur si e blocul lor pana la urma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]