A cincea rectificare a bugetului judeţului. Bani pentru drepturile persoanelor cu handicap, Spitalul Judeţean şi drumurile judeţene

Consilierii judeţeni vor dezbate, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre privind a cincea rectificare a judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2016, a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi a bugetului fondurilor externe nerambursabile pe anul 2016.
Veniturile bugetului local vor fi majorate cu suma de 661 milioane lei, din care 5,082 milioane lei reprezintă finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap. Diferenţa de 1,579 milioane lei este pentru implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli (342 mii lei), plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult (589 mii lei), plata drepturilor stabilite în baza Legii 85/2016 în unităţile de învăţământ special (CSEI 1 şi CSEI 2 Bistriţa, CSEI Lacrima, CSEI Beclean şi Liceul Tehnologic Spercial „Sfânta Maria”) şi CJRAE (614 mii lei) şi cheltuieli de funcţionare ale căminelor de bătrâni (34 mii lei).
De asemenea, ca urma a analizei execuţiei bugetare s-a constatat existenţa unui excedent în sumă de 29,6 milioane lei, din care, prin bugetul iniţial a fost angajată numai suma de 16.580 milioane lei. Acest disponibil permite efectuarea unor modificări în structura cheltuielilor bugetului judeţean la secţiunea dezvoltare. La acestea se adaugă şi anumite vărsăminte din secţiunea de funcţionare spre secţiunea de dezvoltare, astfel că administraţia judeţeană propune rectificarea cheltuielilor bugetului local cu suma de 19.661 milioane lei.
Potrivit documentului postat pe site-ul CJ BN, la capitolul autorităţi executive se va aloca 212 mii lei pentru plata serviciilor de pază, deplasări, pregătire profesională şi alte cheltuieli, la care se adaugă 50.000 lei pentru dotarea cu un server pentru activitatea financiar-contabilă. De asemenea, de bani beneficiază Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Bistriţa-Năsăud , pentru cheltuieli de personal şi de întreţinere (48 mii lei), Centrul Militar Judeţean (40 mii lei), Liceul Tehnologic Special „Sf. Maria” (100 mii lei pentru lucrări de reparaţii la atelierele şcolare), Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa (600 mii lei pentru cofinanţarea lucrărilor la Blocul Operator Centralizat), Centrul Judeţean pentru Cultură (950 mii lei – 600 mii pentru funcţionare şi 350 mii pentru dezvoltare), DGASPC BN (504 mii lei pentru cheltuieli de întreţinere, hrană, materiale sanitare, 5 milioane lei pentru drepturile persoanelor cu handicap şi 30 mii lei pentru o cameră mortuară la Nuşeni). De asemenea, 10,5 milioane lei vor merge la secţiunea „Drumuri şi poduri”, pentru continuarea unor lucrări aflate în execuţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5