Cinci certificate de înmatriculare retrase, pentru lipsa anvelopelor de iarnă! Amenzi şi pentru drumari!

Poliţiştii de la Rutieră au retras, săptămâna trecută, 19 certificate de înmatriculare, dintre care 5 pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7090 de lei, ca urmare a nerespectarea de către persoanele juridice responsabile a obligației de întreținere a drumului public, pe timp de iarnă, conform reglementărilor în vigoare, anunţă IPJ BN, într-un comunicat de presă. .

De asemenea, au fost organizate acțiuni pentru combaterea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin încălcarea normelor legale, ocazie cu care au fost reținute 10 permise de conducere  pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Împreună cu pompieri din cadrul Inspectoratului penru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, polițiștii au verificat autovehiculele care transportă materiale periculoase.

Polițiștii de la Rutieră au desfășurat zilnic, acțiuni pentru combaterea evenimentelor rutiere, pe diverse paliere. Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, o atenție deosebită a fost acordată zonelor Pasul Tihuța și Dealul Ștefăniței, unde polițiștii monitorizează și supraveghează în permanență circulația, în trei schimburi.

Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că ploaia și poleiul sunt cauze care favorizează producerea accidentelor rutiere, de aceea, pentru a evita implicarea dumneavoastră în evenimente neplăcute, vă recomandă să conduceți prudent.

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]