Cinci cunoscute supermarketuri, din judetul Bistrița-Năsăud, amendate de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli s-au găsit !

În ultima săptămână, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a realizat o serie de acțiuni, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în magazinele lanțului de supermarketuri Penny, ca parte a unei tematici naționale de control.
Comisarii bistrițeni au aplicat celor 5 magazine, care activează pe raza județului, pentru neregulile constatate, următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare totală de 135.000 lei; oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare neconforme în valoare de peste 2.000 lei.
"Abaterile de la prevederile legii, întâlnite de comisari, au fost comercializarea unor fructe și legume depreciate calitativ sau la care nu erau corelate informațiile privind țara de proveniență, comercializarea unor produse cu ambalaj deteriorat si depreciate calitativ, comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate, comercializarea unor produse nealimentare fără a avea informațiile traduse în limba română pe etichetă, existența unor neconcordante între prețul produsului de la casa de marcat și cel de la raft" declară Stelian Dolha, comisar șef adjunct Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5