Cinci proiecte cu fonduri guvernamentale, în derulare, la Târlișua. Podul de la Borleasa, recepționat

Autoritățile locale din Târlișua au recepționat, la finele lunii trecute,  lucrările de construire a unui pod la Borleasa, peste Valea Ilișua. Proiectul finanțat din fonduri guvernamentale are o valoare de 418.251 lei. „Acest pod era necesar, deoarece facilitează intrarea în gospodării și deschiderea în cazul unor proprietari de terenuri agricole. Până la momentul actual, de cealaltă parte a malului apei nu exista nicio cale de acces durabilă. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comuna Târlișua a mai obținut finanțare pentru cinci obiective de investiții”, precizează primarul Vlăduţ Purja.

Astfel, tot prin PNDL, program al Ministerului Dezvoltării Regioanel şi Administraţiei Publuce, la Târlişua este reabilitat dispensatul uman. Proiectul cu o valoare de 300.141 lei se află într-un stadiu avansat de execuţie, de peste 90%. La fel de înaintate sunt şi lucrările de construire a unui pod peste Valea Ilişua, în Târlişua, investiţie în valoare de 402.858 lei.

Pentru proiectul „Extindere rețele de canalizare în localitățile Târlișua, Agrieș și Borleasa”, în valoare de 10.341.814 lei, procedura de achiziție este finalizată, iar în această primăvară vor începe lucrările.

Alte două proiecte sunt în procedură de licitaţie, respectiv „Reabilitare și modernizare Şcoala Generală Agrieș”, în valoare de 1.617.147 lei, şi „Construire clădire cu destinația Grădiniță cu program normal în localitatea Târlișua”, în valoare de 1.021.706 lei, primarul Purja mizând ca lucrările să poată începe la sfârșitul anului școlar 2018/2019. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]