Cincizeci de copii proveniţi din familii defavorizate vor învăţa înotul la Casa EMA

Clubul Sportiv Casa EMA a lansat proiectul cofinanţat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin programul de finanţare nerambursabilă pe anul 2013, care vizează “Selecţia înotătorilor de performanţă din rândul copiilor proveniţi din medii defavorizate”. Valoarea totală a acestui proiect, care se va derula pe parcursul a 13 săptămâni, este de 10.680 lei, din care 5680 reprezintă contribuţie proprie, iar 5.000 lei este valoarea contribuţiei alocate de la bugetul judeţului.

“Scopul proiectului este de a valorifica aptitudinile individuale ale copiilor talentaţi proveniţi din medii defavorizate, printr-un sistem organizat de selecţie şi pregătire în nataţie”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Oprea, marketing manager Casa EMA.

Astfel, în prima etapă vor fi selectaţi 50 de copii cu vârste de 7-8 ani, proveniţi din medii sociale defavorizate (familii monoparentale şi/sau cu venituri mici etc), procesul fiind completat cu asistenţa Asociaţiei Impact. Cei selectati vor urma cursuri de înot pe parcursul a 3 săptămâni (cinci ore pentru fiecare copil), la piscina Casei EMA, îndrumaţi de antrenorii de înot ai Clubului Sportiv Casa EMA.

La sfârşitul acestor cursuri se vor selecta, în urma unor probe de concurs, 10 copii cu potenţial de a practica acest sport la nivel de performanţă, urmând ca timp de 8 săptămâni aceştia să intre într-un program intensiv de lecţii de înot. Adică, 24 ore de curs pentru fiecare elev, timp în care vor deprinde cel puţin un procedeu – craul, a explicat coordonatorul proiectului, Nicolae David.

Una peste alta, în timp ce primii 40 de copii vor reuşi să înveţe lucruri elementare despre înot, cei 10 din etapa următoare vor intra „în detaliu”, şi, cine ştie, poate dintre ei va apărea un nume de perspectivă al acestei discipline sportive. De altfel, promotorii proiectului dau asigurări că nu se vor opri aici şi pentru că „performanţa costă”, doi-trei elevi care se remarcă la aceste cursuri ar putea fi susţinuţi pe viitor, fiind cooptaţi în echipa de înotători ai Clubului Sportiv Casa EMA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]