De la Ioan Oltean citire:

“Ciocu’ mic!”, PDL trebuie să mai guverneze de trei ori ca să ajungă PSD

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, consideră injuste criticile pe care USL le aduce Guvernului cu privire la politizarea repartizării banilor către autorităţile locale din Fondul de rezervă.

În 22 iunie, Guvernul a mai împărţit către primării fonduri pentru susţinerea cheltuielilor de la nivel local, din Bistriţa-Năsăud beneficiind de sume un număr de 40 de autorităţi locale dintre care 20 (din 22 oficiale) de la PDL şi 20 (din 40) de la USL.

„Se comentează că este o vorba de o alocare politică, că resursele financiare sunt dirijate preponderent sau în totalitate spre primării în care primari sunt ai PDL. Acest comentariu îl fac cei din PSD şi din PNL, care atunci când au fost la guvernare, au alocat politic şi numai politic resursele. (…) Vreau să vă spun că şi PSD şi PNL sunt beneficiare directe ale fondurilor alocate. Uitaţi-vă cât mai trebuie să guvernăm noi ca să-i mai ajungem pe cei de la PSD. Mult, foarte mult”, a declarat deputatul Ioan Oltean.

Liderul democrat-liberal a comparat sumele din 2008 obţinute de primarii PSD, respectiv 1,264 milioane lei, faţă de cele repartizate aleşilor PDL, şi anume 274.470 lei. „Din bani mulţi, uitaţi câţi s-au dat PDL. Partidul Democrat Liberal trebuie să mai guvernezer încă de trei ori pe atâta ca să putem să ajungem la ceea ce a făcut PSD”, a explicat Ioan Oltean, adăugând că PDL nu a făcut niciodată şi nu va face împărţirea politică a resurselor financiare pe principiile promovate de cei de la PSD când erau la guvernare.

În concluzie, PSD „ar trebui să tacă”, atunci când e vorba de împărţirea resurselor financiare. Altfel spus, „Ciocu’ mic!”, expresie preluată de Ioan Oltean de la colega de partid Anca Dumitrescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5