Circa 3.000 de cereri pentru subvenţii în zonele defavorizate

Aproape 3.000 de crescători de bovine din comunele aflate în zonele defavorizate ale judeţului nostru au depus cereri pentru obţinerea subvenţiilor europene.

Astfel, fermierii care au în gospodărie minimum două vaci şi locuiesc în comunele din zonele defavorizate au avut ocazia până pe 15 februarie să îşi depună cererile pentru subvenţii.

Potrivit datelor centralizate de către APIA B-N, anul acesta au fost depuse 2.968 de cereri pentru un număr de 8.103 capete.

,,Tot în această perioadă au fost primite şi înregistrate un număr de 982 formulare de adăugare, eliminare crotalii pentru cererile depuse sau formulare de retragere totală a cererilor”, ne-a menţionat directorul executiv APIA B-N, Emil Scurtu.

Subvenţiile acordate din Fondul European de Garantare Agricolă pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate vor ajunge în buzunarele fermierilor până, cel târziu, pe 30 iunie.

Controale în gospodării

Potrivit oficialului APIA, în această perioadă, până pe 15 aprilie, inspectorii instituţiei vor efectua controale pe un eşantion de 348 de exploataţii, pentru a testa veridicitatea datelor înscrise în cererile fermierilor.

„Se vor face controale pe teren la un eşantion care va fi extras aleatoriu din dosarele beneficiarilor acestor subvenţii.Până la data de 4 aprilie au fost efectuate controale la un număr de 103 exploataţii”, a atenţionat Emil Scurtu.

Condiţia de acordare a subvenţiei este ca bovinele să fie înscrise în Registrul Naţional al Exploatatorilor şi să fie menţinute în exploataţie pe toată perioada derulării schemei de ajutor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]