CJC a depus un buchet de flori ale recunoştinţei la monumentul celor care au înfăptuit Unirea

Centrul Judeţean pentru Cultură a dedicat Unirii Principatelor Române şi celor 150 de ani de la marele act ample manifestări la nivel de judeţ. La Ilva Mare, alături de Primărie şi Consiliul Local, în incinta Căminului Cultural, în prezenţa primarului Alexandru Anca şi a directorului şcolii, Ştefan Sas, artiştii Centrului au adus din prea plinul sufletelor lor, momente de muzică clasică, poezie şi folclor. Profesorul Pavel Berengea a vorbit despre însemnătatea Micii Uniri, după care a urmat spectacolul propriu-zis.

La Poiana Ilvei, în elegantul Cămin Cultural, în prezenţa primarului Constantin Tăutu şi a directorului şcolii, Ioan Coruţiu, a susţinut un discurs despre Unire profesorul Iulian Paladic. Un public numeros, format din cadre didactice, referenţi ai primăriei, dar şi simpli spectatori, a asistat la spectacolul pătruns de solemnitate şi patriotism. Prezenţa muzicii militare, care a avut la pupitru pe plt. major Bogdan Bejenariu, a avut un mare efect, dând ţinută evenimentului. Cantautorul Florin Săsărman a creat o atmosferă cu adevărat patriotică, la fel şi soprana Cristina Stăuceanu şi tenorul Ştefan Pop de la Pro Opera, care au convins că ritmurile muzicii culte sunt ascultate cu mare interes şi apreciate la adevărata lor valoare şi în comunităţile rurale. Momentele de poezie au fost interpretate cu sensibilitate de către poetul Ioan Pintea, care a recitat din Ioan Alexandru şi Radu Gir. Şi-au dat concursul, la un înalt nivel artistic, soliştii ansamblului „Dor Românesc” sub bagheta lui Anghel Urs: Domnica Dologa, Ioachim Spân, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Nicolae Cioancă, Veronica Bălan, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Alexandru Pugna, Mirela Petruş. În spectacol a fost prezentă şi Ana Măierean, tânăra interpretă a cântecului popular someşan. „Din punctul nostru de vedere a fost o zi deosebit de reuşită, asistând la un spectacol cu un conţinut valoros, care s-a referit la eveniment valorificându-l din punct de vedere al conţinutului, dar şi al formei artistice de exprimare. Pe scenă au fost prezenţi artişti de mare valoare ai judeţului nostru. Aceste manifestări au fost ca un buchet de flori ale recunoştinţei depuse la monumentul celor care au înfăptuit Unirea”, declară directorul CJC, prof. Nicolae Gălăţean, regizorul şi prezentatorul întregii acţiuni.

Au fost prezenţi referenţii Anca Rad, Claudia Burcă, Florin Sabo, Andreea Hoca care, alături de conducerea CJC – Ioan Pintea – şef Servicii şi Nicolae Gălăţean – director, au dovedit încă odată că Centrul Judeţean pentru Cultură făureşte prin orice manifestare în care se implică, un act de cultură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5