Claudiu Runcan şi-a dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL Sîngeorz-Băi

Copreşedintele Organizaţiei Locale PNL Sîngeorz-Băi, Claudiu Runcan, şi-a dat demisia din funcţia politică pe care o ocupa. Runcan a adresat o scrisoare Biroului Politic PNL Sîngeorz – Băi prin care face cunoscute motivele care l-au determinat să ia această decizie.

"Mă simt nevoit să constat că în felul acesta nu mai pot continua, ca urmare a stării de criză politică accentuată prin care trece organizaţia noastră. Ştiu că nu a fost pe placul unora dintre dumneavoastră atunci când la începutul acestui an am condamnat comportamentul politic al domnului Maxim Pop şi am folosit argumente care reieşeau din prevederile statutare ale partidului. De atunci organizaţia noastră a început să se răscolească”, scrie Claudiu Runcan.

Redăm, mai jos, conţinutul integral al scrisorii:

Scrisoare adresată Biroului Politic PNL Sîngeorz-Băi

Ca urmare a stării de criză politică accentuată prin care trece organizaţia noastră şi a eforturilor mele de a crea o unitate politică între grupurile din organizaţia noastră, eforturi pe care foarte puţini dintre dumneavoastră le-aţi înţeles , mă simt nevoit să constat că în felul acesta nu mai pot continua.

În consecinţă demisionez din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei locale PNL Sîngeorz-Băi.

Ştiu că nu a fost pe placul unora dintre dumneavoastră atunci când la începutul acestui an am condamnat comportamentul politic al domnului Maxim Pop şi am folosit argumente care reieşeau din prevederile statutare ale partidului. De atunci organizaţia noastră a început să se răscolească, dar am considerat la acel moment că trebuie să avem curajul de a dezbate problemele concrete ale noului partid şi cu această convingere am iniţiat acel demers. Amintiţi-vă că la acel moment s-a propus organizarea de alegeri interne, propunere pe care aţi refuzat să o înţelegeţi şi pe care au demontat-o din păcate şi cei de la judeţ, dar care ne-ar fi putut aduce încă de pe atunci într-o singură structură politică pe noi toţi. De atunci am continuat să funcţionăm cu două structuri politice şi doar ne-am amăgit cu gândul că suntem împreună, am continuat să ne consumăm energiile politice în interior în loc să ne îndreptăm atenţia către adversarii noştri politici, care văzând că avem alte preocupări în loc de a face opoziţie, continuă să facă ce vor şi fără nicio jenă cu localitatea noastră.

Văd că şi unii dintre dumneavoastră acum, la mai bine de un an de când a început procesul de fuziune a celor două partide, vă simţiţi ameninţaţi de faptul că venim peste voi şi vă acaparăm tot. Este incorect şi lipsit de colegialitate să gândiţi aşa. Din contră, eu constat că în această fuziune aţi contribuit cu o organizaţie bună dar cu doi lideri politici, Maxim Pop şi Daniel Naroş, care au au dovedit destul de multă incompetenţă în îndeplinirea mandatelor pe care le-au avut în administraţia publică locală şi judeţeană şi care refuză acum confruntarea şi competiţia internă cu liderii veniţi din cealaltă structură politică. Noi suntem altfel, am venit cu o organizaţie mai puţin numeroasă, dar cu voci foarte puternice care au condamnat totdeauna grupurile de interese din administraţia locală şi din jurul primarului, grupuri din care aţi făcut şi voi parte. La noi în organizaţia veche nu au existat situaţii în care să ne tranzacţionăm funcţiile pe bani, nu ne-a interesat să ne îmbogăţim din lucrări de la bugetul local sau să luăm miliarde de la crescătorii de ovine, să ne punem piatră sau balastru în faţa curţilor noastre sau să ne alimentăm maşinile personale de la benzinăria localităţii cu plata făcută de Primărie. Acţiunile noastre din Consiliul Local au fost privite cu neîncredere de către unii dintre dumneavoastră. Am greşit oare că am comdamnat lipsa de tansparenţă a primarului care semna contracte în valori mari fără să informeze Consiliul Local, care şi acum face lucrări de reparaţii de străzi pe care nici măcar nu le-a adus în discuţia consilierilor, sau că am descoperit jaful făcut din bugetul local cu datoriile către un agent economic care ne-au costat de trei ori mai mult decât am cheltuit, sau faptul că din iniţiativa noastră s-a modificat redevenţa către Primărie venită de la Asociaţia crescătorilor de ovine şi taurine, sau faptul că am început să facem mai multă curăţenie în cadrul Ocolului Silvic din localitate, sau faptul că am cerut transparenţă în execuţiile bugetare care nici măcar nu au fost prezentate la timp, conform legii, sau faptul că cerem împreună cu cetăţenii localităţii să avem măcar apa potabilă şi de calitate şi asta după un întreg scandal care a scos în evidenţă favorizarea evidentă a unui agent economic care exploata balastru din acea regiune fără a avea autorizare în acest sens. Amintiţi-vă şi de scandalul legat de proiectul privind reabilitarea şi asfaltarea străzilor din zona staţiunii. Cine a înschis ochii la lucrările de slabă calitate în acea perioadă, iar cetăţenii din Sîngeorz-Băi încercau să îndrepte lucrurile apelând la autorităţile locale care nu i-au luat în seamă, iar mai apoi cu ajutorul unora dintre noi, aceştia s-au adresat forurilor europene? Urmăriţi ce se întâmplă acum în ţară.

Mesajul este foarte clar, strada spune „Nu corupţiei de la nivel central !”, iar noi aici la Sîngeorz-Băi cred că trebuie să spunem cu toată fermitatea „Nu clientelismului şi corupţiei la nivel local !”. Eu cred că acest gen de opoziţie trebuie să facem aici la Sîngeorz-Băi şi aceste stări de fapt trebuie să le schimbăm odată ce vom ajunge la conducerea localităţii. Mă văd nevoit să constat că aceeaşi stare de fapt care domină acum organizaţia noastră există şi în grupul de consilieri locali ai partidului nostru care ne reprezintă în Consiliul Local Sîngeorz-Băi. Vă dau exemplul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local în care, la dezbaterea şi votul pe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului localităţii, aceleaşi voci critice ale partidului nostru au amendat propunerile făcute de către primarul localităţii pe acest proiect. Ceea ce consider că este şi mai grav, doar 5 consileri locali PNL din cei 7 prezenţi la şedinţă, au susţinut aceste amendamente, iar ceilalţi 2 consilieri locali tot ai partidului nostru au votat împotriva propriilor colegilor de partid, situaţie care a favorizat clar propunerile primarului. Unul dintre aceşti doi consilieri este chiar actualul viceprimar al oraşului. Acesta din urmă a demonstrat în mai multe rânduri că face parte din grupul de interese din jurul primarului PSD în funcţie.

Consider că este de neacceptat un astfel de comportament împotriva propriului partid, iar lucrul acesta trebuie sever sancţionat. Măîntreb de ce se comportă aşa viceprimarul nostru? Oare să fie aşa de bine protejat în interiorul partidului de către cel care l-a instalat în funcţia de viceprimar la începutul mandatului şi anume, domnul Maxim Pop ? Eu cred că a venit momentul să întelegeţi că organizaţia locală PNL Sîngeorz -Băi nu mai este o afacere personală sau de familie a domnilor Pop Maxim sau Naroş Daniel ci este o structură de partid care trebuie reconstruită din temelii, iar pentru acest lucru este nevoie de alegeri interne pentru o singură structurăcare va genera un candidat cu şanse reale pentru funcţia de primar aloraşului nostru. Acel candidat va trebui să fie liderul politic al organizaţiei noastre, iar în jurul acestuia vor trebui concentrate resursele umane cele mai valoroase din organizaţia noastră. Numai aşa putem câştiga alegerile locale la Sîngeorz-Băi.

Claudiu Runcan ( Co-preşedinte demisionar)

Comentarii

19/11/15 17:28
pnl-pnl

la europarlamentare 2014 la Sangeorz-Bai
-PNL 727 voturi
-PD 340 voturi
acum vor sa conduca PNL

19/11/15 19:46

Aplicaţi aceeaşi strategie ca atunci cînd eraţi în USL: fiecare cu candidatul lui. Deci PNL cu al lui, PD-ul tot aşa.

20/11/15 11:51

Aţi aruncat în "eter" o informaţie incompletă, pt. care puteţi fi bănuiţi de manipulare. În documentul care vi l-a prezentaţi un coleg consilier scrie "70 mii lei - servicii religioase". Ca să fie credibilă informaţia cred că trebuie făcută o defalcare a acestui capitol din care să reiasă cât i s-a dat centrului din staţiune sau, poate, şi altele asimiliate pt. servicii religioase. S-ar putea să avem unele surprize, ce ziceţi?. Din documentul prezentat nu scrie nimic de Centru. Totuşi, de ce sunteţi aşa pornit asupra domeniului "servicii religioase", atât d-voastră cât şi colegul d-voastră? Din câte ştiu colegul este implicat în acest domeniu, dacă nu cumva corator sau chiar epitrop la parohia părintelui Şanta? Ştiţi ce-ar zice omul simplu? Nu mă aşteptam de la d-voastră. Nu se cade.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5