Clipa întâlnirii cu Artur Silvestri

Scriitoarea Cleopatra Lorinţiu propune o reconstituire a vieţii şi activităţii lui Artur Silvestri prin intermediul volumului „Vocaţia căii singuratice”, apărut la Editurii Carpathia. Cartea, prefaţată de Mariana Brăescu Silvestri, aduce, prin intermediul poetei, personalitatea puternică a lui Artur Silvestri, conturată aşa cum simte, trăieşte şi conturează în gânduri Cleopatra Lorinţiu. Este marcantă frumuseţea prozelor scriitorului plecat un pic să se odihnească în lumea cu stele, cartea având menirea de a apropia sufletul nostru de inima operei silvestriene. Exegeza operei maestrului sesizează nucleul felului de a fi şi de a scrie: postmodernul neetichetărilor neînregimentării şi neclasificării. Eseul „Vocaţia căii singuratice” surprinde, prin ochiul subiectiv, tot ceea ce înseamnă literatură adevărată, portretul psihologic al omului apreciat de mulţi, neînţeles de alţii, prin ţinuta lui morală aparte. Un om pentru oameni, un om pentru Dumnezeu, un om care nu va fi uitat prin opera gigantă, rămânând parte integrantă din istoria literaturii.

Cleopatra Lorinţiu ne face părtaşi la contopirea operei cu divinitatea, la frumuseţea nemuririi întruchipată în versul celest, la bucuria netrecătoare, la valoarea şi complexitatea credinţei, a dăruirii altruiste pentru litera scrisă şi pentru semeni. Citind cartea, facem cunoştinţă cu un răzvrătit cu un farmec uluitor pe care, din păcate, unii îl cunoaştem doar acum: Artur Silvestri.

Creator de instituţii şi de organizaţi profesionale, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Patrimoniu, al Asociaţiei Scriitorilor Creştini, preşedinte de onoare a Ligii Scriitorilor din România, autor a peste 200 de studii pe teme de istorie literară română, a peste 50 de cărţi şi 2500 de articole pe teme culturale, Artur Silvestri a fost, prin toată activitatea sa, un mare promotor de proiecte culturale şi sociale, puternic impregnate de un caracter spiritualist şi ataşat tradiţiei. Prin volumul Cleopatrei Lorinţiu, clipa se opreşte pentru a reda, aşa cum se cuvine, opera maestrului prin redarea acesteia de către Cleopatra Lorinţiu devine încă o dată un balsam pentru nemurire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5