Clopoţelul a sunat pentru 71 de elevi în Penitenciarul Bistriţa

Noul an şcolar a început şi în Penitenciarul Bistriţa. Clopoţelul a sunat începerea şcolii pentru un număr de 36 persoane private de libertate care au solicitat înscrierea la cursurile învăţământului primar, respectiv 35 persoane private de libertate care doresc să urmeze cursurile ciclului gimnazial.
Alături de specialişti ai Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, la festivitatea de deschidere au fost prezenţi directorul Şcolii Generale Nr. 2 Bistriţa, profesor Claudiu Şular, precum şi cadre didactice ale acestei instituţii, care, în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistriţa cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, vor asigura instruirea şcolară a persoanelor private de libertate.
Ceremonia de începere a noului an şcolar a fost marcată de discursul directorului penitenciarului, comisar de penitenciare Lucian Siman, care a transmis celor prezenţi mesajul directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în care se subliniază că: Persoanelor private de libertate angrenate în activităţile de pregătire şcolară le dorim succes în această activitate şi apreciem că drumul pe care l-au ales le deschide reale perspective de asumare al unui alt sens de a fi în viaţă. Este nevoie de angajament, de implicare susţinută pentru a ajunge la capăt, dar, totodată, este cea mai sigură cale pentru a „câştiga” timpul petrecut în detenţie şi de a-l transforma în beneficiu, cu scop constructiv.
„Cursurile şcolare vor fi derulate în cadrul programului "A doua şansă", program ce presupune accesul la educaţie pentru grupuri dezavantajate, educaţia fiind un drept al fiecăruia, cu prisosinţă al celor care, din diverse motive, nu au frecventat cursurile ori au fost nevoiţi să-şi întrerupă studiile” declară inspector de penitenciare Laura Opriş, purtător de cuvânt Penitenciarul Bistriţa. În anul şcolar precedent, în Penitenciarul Bistriţa, 47 persoane private de libertate au promovat anul şcolar, dintre acestea 24 persoane fiind înscrise în ciclul primar, iar 23 în cel gimnazial.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5