CLSângeorz Băi nu a fost constituit. Aleşii PNL nu au intrat în sală

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Sângeorz Băi nu s-a putut desfăşura, nefiind întrunită condiţia prezenţei a două treimi dintre aleşii locali. Dintre cei 19 consilieri locali, au fost prezenţi doar 9, şi anume 7 de la PSD, 1 – ALDe şi independentul Virgil Dumitru.

         „Cei opt consilieri PNL nu s-au prezentat la şedinţa ce trebuia să aibă loc azi, dându-le celor de la PSD posibilitatea de a reflecta asupra numirii viceprimarului. Nu suntem de acord nici noi, nici sângeorzenii ca Virgil Dumitru să fie viceprimar deoarece a demonstrat ce poate până acum. Noi am propus variante de oameni buni care să facă administraţie, amintind aici pe Petrică Mutu şi Radu Cârcu (n.n. – fostul candidat de primar al ALDE). Următoarea şedinţă este progarmată duminică la ora 13,.00, însă din sursele noastre am înţeles că nu se vor prezenta cei de la PSD. Şi atunci, va rămâne şedinţa de miercurea următoare, drept ultimă variantă”, ne-a declarat primarul ales, Traian Ogâgău.

         De cealaltă parte, deputatul Daniel Suciu, candidatul PSD la Primăria Sângeorz Băi, ne-a precizat că social-democraţii nu vor avea o propunere proprie pentru funcţia de viceprimar. „PSD nu propune pe nimeni din partid pentru funcţia de viceprimar, pentru a lucra cu Traian Ogâgău, dar nici nu susţine un candidat PNL. PSD nu intră într-o formulă executivă la Primăria Sângeorz Băi. Consilierul independent Virgil Dumitru ne-a solicitat sprijinul şi-l vom susţine”, ne-a declarat Daniel Suciu.

         Traian Ogâgău a fost ales în fruntea oraşului cu 53,43% , adică 2640 voturi, însă nu a reulit să obţină o majoritate în CL.

          

Comentarii

23/06/16 13:32

Oare n-au pus mâna să citească legea? N-aş crede. Fac presiuni ca în regimul comunist. După cum se comportă, nu arată a liberali, arată a neocomunişti. Ei aplicau asemenea metode. Chiar oamenii cu carte din partid, că au şi asemenea oameni, nu-şi dau seama de greşeala ce o fac? Chiar se lasă manipulaţi? Pentru conformitate le dau ocazia să citească articolele din Legea 215, poate aşa vor trage foloasele, dar cred că vor trage ponoasele. Ruşinică domnilor tovarăşi!
Art. 31. - (1) Constituirea consiliilor locale se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor. Convocarea consilierilor declaraţi aleşi, pentru şedinţa de constituire, se face de către prefect. La şedinţa de constituire pot participa prefectul sau reprezentantul său, precum şi primarul, chiar dacă procedura de validare a mandatului acestuia nu a fost finalizată.

(2) Şedinţa este legal constituită dacă participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor aleşi. În cazul în care nu se poate asigura această majoritate şedinţa se va organiza, în aceleaşi condiţii, peste 3 zile, la convocarea prefectului. Dacă nici la a doua convocare reuniunea nu este legal constituită, se va proceda la o nouă convocare, de către prefect, peste alte 3 zile, în aceleaşi condiţii.

(3) În situaţia în care consiliul local nu se poate reuni nici la ultima convocare datorită absenţei, fără motive temeinice, a consilierilor, prefectul va declara vacante, prin ordin, locurile consilierilor aleşi care au lipsit nemotivat de la cele 3 convocări anterioare, dacă aceştia nu pot fi înlocuiţi de supleanţii înscrişi pe listele de candidaţi respective, organizându-se alegeri pentru completare, în termen de 30 de zile, în condiţiile Legii privind alegerile locale.

(4) Ordinul prefectului prin care se declară vacante locurile consilierilor care au lipsit nemotivat poate fi atacat de cei în cauză la instanţa de contencios administrativ în termen de 5 zile de la comunicare. Hotărârea instanţei este definitivă şi irevocabilă.

(5) Absenţa consilierilor de la şedinţa de constituire este considerată motivată dacă se face dovada că aceasta a intervenit din cauza unei boli care a necesitat spitalizare sau a făcut imposibilă prezenţa acestora, a unei deplasări în străinătate în interes de serviciu sau a unor evenimente de forţă majoră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5