Clubul Lions şi exerciţiul de comportament civic

Proiectul "Tineri voluntari pentru bunici solitari", derulat cu sprijinul Consiliului local şi a Primăriei municipiului Bistriţa, continuă: dacă tot ne întâlnim tineri - vârstnici, ne-am spus noi, organizatorii, de ce nu am face o întâlnire cu specialiştii, cei care ştiu ce se întâmplă în cazul unor escrocherii sau furturi din locuinţe, sau în cazul unor accidente rutiere: Poliţia judeţului Bistriţa-Năsăud. Au răspuns călduros invitaţiei dna inspector Mihaela Moldovan şi dl. comisar Florin Nicula.

Am fost circa 25 de persoane, în spaţiul pus la dispoziţie cu amabilitate de partenerii noştri, Clubul Pensionarilor. Am văzut filme şi am ascultat poveşti "de groază"...exemple cu mesaj, care se adresau pe de o parte seniorilor: atenţie la neatenţie!, nu daţi crezare străinilor!, nu fiţi creduli!, fiţi vigilenţi! sau pe de altă parte energicilor noştri voluntari, viitori conducători auto, pentru a nu uita de pedala de frână, atât la volan, cât şi la un "pahar..."! Emoţionant a fost şi clipul adresat părinţilor, fraţilor mai mari, cu titlul „Copiii văd!” - la o anumită vârstă copiii văd şi imită, iar exemplele negative parcă se prind mai repede decât cele pozitive; din acest motiv răspunderea familiei este atât de mare!

Nu au scăpat chiar uşor (glumesc!) domnii poliţişti, fiindcă s-a înteţit şi un dialog, pe teme diverse: poliţistul de proximitate, cerşetoria, copiii vagabonzi...la unele s-au găsit soluţii pe loc, altele s-au preluat spre aducere la cunoştinţă celor în drept. Corina Ernst, de la Asociaţia Ascendent a lansat apelul către tineri şi vârstnici de a fii mai combativi, a fii într-adevăr creştini, să ne pese de aproapele nostru...

O întâlnire interesantă, apreciată, mai ales că am aflat de la colegii de la Poliţie că îi putem asculta şi la Radio Someş, marţi si vineri la ora 9,10, astfel încât să avem mereu în atenţie ultimele noutăţi în materie, cum evoluează metodele escrocilor, sau cum ar trebui să fim atenţi la ...depăşiri sau...la atâtea riscuri care ne înconjoară! A fost un exerciţiu de comportament civic, pentru care mulţumim Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie!

Manager de proiect,

Sorin Herciu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]