Clubul Sportiv „GLORIA 2018 ̋ Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul Consiliului Județean, își păstrează campionii în județ! Daniel Rus, campion naţional!

Prof. Silvia Zanca Mureşan

Clubul Sportiv „GLORIA 2018 ̋ Bistriţa-Năsăud, prin sportivul Daniel Gheorghe Rus, obține prima medalie de aur câștigată la un Campionat Național. Atletul bistrițean, Daniel Gheorghe Rus, este din nou campion național al României, obținând acest al șaptelea titlu de campion din cariera lui, pentru județul nostru. Anul trecut a câștigat patru titluri de campion național, pentru județul Buzău.

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, Câmpulung Moldovenesc a găzduit etapa finală a Campionatului Național de alergare montană pe distanță scurtă, pentru seniori, tineret și juniori 1. Competiția a fost organizată de Federația Română de Atletism, cu sprijinul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliului Local și al clubului CSM Rarăul.

La această competiție, Bistrița a fost reprezentată doar de cei doi atleți ai Clubului Sportiv "GLORIA 2018" Bistrița-Năsăud, care au participat la categoria juniori 1. Daniel Gheorghe Rus a obținut locul I, iar Teodor Alexandru Marica a obținut locul X.

Traseul de la acest Campionat Național i-a avantajat pe sportivii care practică alergarea montană, traseu cu urcare grea și coborâre tehnică. Startul a fost comun pentru toți alergătorii, juniorii 1 au alergat un tur de 6 km, iar sportivii de la categoriile seniori și tineret au alergat 12 km (același traseu, dar de două ori).

Cel mai bun alergător montan din România, campionul național de seniori la acest campionat (multiplu medaliat internațional), Ionuț Zinca, secondat de campionul național de tineret, Gabriel Bularda (dublu campion european de juniori), au parcurs primii 6 km în 28'20"/28'21". Daniel Rus a terminat cursa de 6 km cu timpul de 30'03", la doar 1'40" față de cei doi mari campioni, în timp ce ocupantul locului doi a terminat cursa la 3 minute după el.

Prin înființarea Clubului Sportiv "GLORIA 2018" Bistriţa-Năsăud, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, atleți Daniel Gheorghe Rus și Marica Teodor Alexandru au posibilitatea de a concura doar pentru județul nostru.

Condițiile foarte bune asigurate de conducerea clubului pentru sportivul Daniel Gheorghe Rus (o lună de pregătire intensă și satisfacatoare la altitudine, în Piatra Arsă, alături de cei mai buni atleți ai țării), buna pregătire, voința de fier, seriozitatea sportivului, stau la baza valorificării acestei diferențe de valoare dintre el și adversarii lui.

Mulțumim pe această cale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Clubului Sportiv „GLORIA 2018 ̋ Bistriţa-Năsăud pentru sprijinul lor. Cunoaștem și apreciem munca depusă de ei zi de zi, pentru a putea să ne pregătim și să concurăm în condiții optime, spre obținerea rezultatelor și realizarea obiectivelor propuse.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5