CNAS evaluează satisfacţia….bolnavului

De luna aceasta, bolnavii cronici ce aşteaptă tratamente scumpe vor completa chestionare de evaluare a satisfacţiei.

Concret, de la 1 septembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a cerut tuturor caselor judeţene din ţară să solicite bolnavilor cronici care doresc să fie incluşi în programe naţionale de sănătate să completeze nişte chestionare de evaluare a satisfacţiei.

Demersul pare a fi unul de-a dreptul hilar, pentru că este greu de crezut că un pacient ar putea fi foarte satisfăcut în condiţiile în care aşteaptă de multe ori şi câte 2-3 ani pentru a primi leacurile salvatoare.

Potrivit ordinului emis de CNAS, de luna aceasta, toţi bolnavii aflaţi pe listele de aşteptare, precum şi cei care deja au primit tratamentele, trebuie să completeze de două ori pe an nişte chestionare numite ,,Evaluarea gradului de satisfacţie a asiguratului”.

Datele strânse urmează să fie centralizate de direcţia medicală din cadrul caselor judeţene în termen de 30 de zile de la finalizarea acestei operaţiuni şi apoi trimise la Bucureşti.

Scopul final al acţiunii este acela de a vedea care sunt problemele cu care se confruntă bolnavii şi de ce nu sunt rezolvate mai rapid solicitările lor.

Bolnavii trebuie să răspundă dacă sunt mulţumiţi de relaţia cu medicul lor, dacă atitudinea funcţionarilor caselor de asigurări a fost corectă si politicoasă, dar să spună si ce părere au despre timpul de aşteptare petrecut pe listele de aşteptare.

Chiar si fără aceste chestionare, este clar atât pentru pacienţi, cât şi pentru angajaţii caselor de sănătate că principala problemă sunt banii, care nu acoperă niciodată cererile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5