Codul fiscal, modificat din nou. Nici Codul de procedură fiscală nu scapă de noi modificări

Codul fiscal a fost modificat minor printr-o ordonanţă de urgenţă publicată, joi, în Monitorul Oficial, la aproximativ o săptămână de când Guvernul a adus modificări substanţiale acestui act normativ.

De asemenea, ordonanţa de urgenţă publicată joi modifică şi Codul de procedură fiscală, în condiţiile în care şi acest act normativ a fost modificat cu 11 zile în urmă.

Principalele modificări şi completări aduse:

1. Depunerea declaraţiilor fiscale
Data depunerii declaraţiilor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă pe portalul e-România este data înregistrării acestora pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor, cu condiţia validării conţinutului declaraţiilor.
,,În cazul în care declaraţia nu este validă, data depunerii este data validării astfel cum rezultă din mesajul electronic. În situaţia în care declaraţia fiscală a fost depusă până la termenul legal de depunere iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor rezultă că aceasta nu a fost validată ca urmare a detectării unor erori în completarea acesteia, data depunerii declaraţiei este data din mesajul transmis iniţial în cazul în care contribuabilul depune o declaraţie validă până în ultima zi lucrătoare a aceleiaşi luni”, ne comunică directorul executiv DGFP BN Dorina Cicioc.

2. Stingerea datoriilor
În cazul obligaţiilor fiscale de plată stabilite de organele de inspecţie fiscală şi al amenzilor de orice fel are prioritate la stingere obligaţia fiscală sau amenda pe care o alege contribuabilul.

3. Suspendarea executării silite
În cazul contestaţiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale, pentru obligaţiile fiscale contestate executarea silită se suspendă sau nu începe dacă contribuabilul depune la organul fiscal competent o scrisoare de garanţie bancară la nivelul obligaţiilor fiscale contestate. Valabilitatea scrisorii de garanţie bancară trebuie să fie de minimum 6 luni de la data emiterii.
,,Scrisoarea de garanţie bancară va rămâne fără obiect în situaţia în care contestaţia a fost admisă, în totalitate, sau instanţa judecătorească admite, prin hotărâre executorie, cererea contribuabilului de suspendare a executării actului administrativ fiscal”, ne precizează directorul executiv DGFP BN Dorina Cicioc.

Comentarii

08/09/12 10:06
erterhtrethrehrthrth

Codul asta este de toata cacaua... ! De cand a fost infiintat si pana in prezent, s-a modificat in fiecare an, de nu mai stie nici dracu de cate ori si nimeni nu mai stie exact ce reglementari mai sunt viabile si care ba... Dispozitiile se modifica dupa cum vor "muschii" celor de la Finantele Publice... Asa ceva... este incredibil ! Cand va ajunge odata Romania, sa aiba niste legi bine inchegate, pe care sa te poti baza si care sa fie functionale si aplicabile ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5