Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi-a deschis porţile

*Constantin Rus, director CN Liviu Rebreanu: Sunteţi curajoşi, dacă aţi ales această şcoală!

Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi-a deschis porţile pentru anul şcolar 2014-2015. Bunăoară, curtea CN Liviu Rebreanu era plină de părinţi, elevi şi profesori. Pentru cei mai mici, prima zi de şcoală a avut o mare încărcătură emoţională, astfel că părinţii şi-au însoţit odraslele cu nelipsitele buchete de flori oferite doamnelor învăţătoare. Dintre oficialităţi au fost prezenţi preşedintele CJ Radu Moldovan, deputatul PDL Ioan Oltean, senatorul PDL Cristian Florian, alături de reprezentanţi ai poliţiei bistriţene. Ceremonia a început prin intonarea imnului naţional, după care directorul Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, profesorul Constantin Rus, a avut un discurs scurt şi cu emoţii.

Primul clopoţel a sunat şi pentru politicieni şi discursurile lor. Dacă preşedintele CJ Radu Moldovan i-a îndemnat pe elevi să nu sară etapele în viaţă, să nu ignore studiul pentru a ajunge acolo unde îşi doresc, liderul PDL BN Ioan Oltean a avut un discurs mai "ştrengăresc", afirmând că acum poate vorbi liber, odată ce fiica sa nu mai este elevă la acest colegiu. Oltean a lăudat activitatea profesorilor de la CN Liviu Rebreanu, întocmai ca şi tânărul său coleg de partid, senatorul Cristian Florian, absolvent de Liviu Rebreanu.

Constantin Rus, director CN Liviu Rebreanu: Este mai mult decât firesc să am emoţii şi de această dată, deşi se repetă an de an un astfel de eveniment la care noi încercăm să ne dăruim pentru cei mulţi. Cred că îmi voi putea stăpâni emoţiile, deoarece sunt gardat de elevi deosebiţi. Mă bazez pe elevii din clasele a XII-a: vă salut, vă doresc succes în acest an şcolar şi sper ca acest debut să fie de bun augur pentru viitorul vostru. Îi salut, de asemenea, pe cei 223 de elevi din clasele a IX-a, în stânga mea, cărora le spun în numele tuturor elevilor din viaţa noastră: bine aţi venit! Cred că sunteţi curajoşi, dacă aţi ales această şcoală!

Cred şi sunt sigur după rezultatele dovedite la examenele de admitere că sunteţi buni şi foarte buni. Nu în ultimul rând, mă bazez pe părinţii celor mai mici elevi, au pătruns în faţa elevilor, asta dovedeşte că vor să fie aproape de şcoală, să fie cât mai aproape de conducerea şcolii, astfel încât rezultatele copiilor dumnealor să fie pe măsura aşteptărilor.

Avem 110 elevi în clasele pregătitoare în cele trei clase la secţia română şi o clasă la secţia germană. Bine aţi venit, puişorilor! Alături de ei, îi vedem pe cei mai mari, care se dau şi foarte importanţi acum şi sunt în clasele I. Cred că vor avea timp să le explice ce se întâmplă, azi, acum, aici. Nu în ultimul rând, îi salut pe cei care au fost elevi până anul trecut şi astăzi au venit aşa cum este obiceiul la festivitatea de deschidere, acum când sunt împliniţi.Vă salut pe toţi şi vă doresc succes!”, a spus Constantin Rus.

....................................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]