Colegiul Național Petru Rareș Beclean candidează pentru titlul de Școală-ambasador a Parlamentului European

Raimond Petruț

În Săptămâna Educației Globale, la Colegiul Național „Petru Rareș” s-a desfășurat o activitate de promovare a valorilor europene, sub denumirea „Europa mea depinde de noi”. Scrisoarea-fluviu realizată de cei 255 de elevi participanți (de la Colegiul Național „Petru Rareș” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Beclean) este un mesaj despre unitate, drepturile copiilor, instituțiile Uniunii Europene și cetățenia europeană - copiii exprimându-și dorințele legate de viitorul Europei. Alături de reprezentanții de la C.N. „Petru Rareș”, au participat la activitate patru profesori din partea CSEI Beclean, dar și trei inspectori școlari de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud: prof. dr. Cherhaț Adrian, prof. Stanciu Daniel - inspectori școlari de specialitate și prof. Hudrea Daniela, Inspector Școlar pentru Proiecte Educaționale.
,,În cadrul programului „Școli-ambasador ale Parlamentului European”, activitățile sunt implementate de o echipă formată din cinci profesori (ambasadori seniori) și 15 elevi (ambasadori juniori), care au amenajat un punct de informare despre Uniunea Europeană – în holul central al Colegiului - clădirea A. Mesajul cu care au demarat programul este sloganul Uniunii Eupene, „Uniți în diversitate”, iar scopul lor este acela de a-i informa pe colegii lor, dar și pe elevii din alte școli despre drepturile și oportunitățile pe care le au” a declarat Emese Cîmpean, directorul adjunct al instituției de învățământ.
Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, candidează pentru titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”, program implementat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European (EPAS) dedicat elevilor din învățământul liceal, inițiat de Parlamentul European, se desfășoară, din anul 2017, în toate statele membre ale Uniunii Europene. Programul are scopul de a îmbunătăți cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, mai ales a cunoștințelor active despre Uniunea Europeană și Parlamentul European. Elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european. Acest program-pilot se află în al doilea an de implementare în România, la ediția din acest an participând 25 de licee din municipiul București și județele: Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Mehedinți, Olt, Suceava și Vaslui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5