Colibiţa, staţiune turistică de interes local. Ce spune primarul comunei Bistriţa Bârgăului, Vasile Laba?

Alin Cordoş

Zona de agrement Colibiţa a fost atestată ca staţiune turistică de interes local. Primarul comunei Bistriţa-Bârgăului, Vasile Laba, spune că de acum începe greul:” Avem acum motive serioase să scriem proiecte pentru apă, canalizare şi curent electric”.

Contactat telefonic, primarul comunei Bistriţa Bârgăului, UAT din care face parte şi Colibiţa, Vasile Laba susţine că adoptarea acestui act normativ îi dă posibilitatea să scrie programe pentru dezvoltarea unei infrastructuri compatibile cu o staţiune de interes local: „ Va trebui să găsim soluţii, în afara banilor care vor veni de la Guvern, pentru apă curentă, canalizare sau iluminatul stradal. Acum, iată, vor începe lucrările de reabilitare a drumului Blajului, şi sper că urmează celelalte tronsoane”, spune primarul Vasile Laba.  

Întrebat dacă noua calitate a Colibiţei poate avea drept rezultat şi creşterea taxelor şi impozitelor locale, Vasile Laba ne-a explicat că în acest an nu mai poate fi vorba de aşa ceva: „Există deja o Hotărâre de Consiliu Local cu aceste taxe şi impozite locale. Pe 2017 nu vom face nici un fel de modificări”, a conchis primarul Laba.

Noua stațiune turistică de interes local Colibița este situată la poalele Munților Călimani. Zona se  poate lăuda oficial cu cel mai ozonat aer din România, potrivit rezultatelor unui studiu comandat de Consiliul Județean. Colibița este situată în imediata apropiere a unui lac de acumulare ce îi poartă numele, în jurul căruia s-au construit în ultimii 30 de ani peste 300 de case de vacanță și de pensiuni turistice.

.

Comentarii

17/02/17 12:49
Balan Marius- P...

Sa ne spuna Domnu Primar cate conducte cu RAHAT se varsa in LAC . Sa ne mai spuna unde isi pot pune turistii un LEPEDEU pe iarba langa apa si care sunt drumurile de acces pe care nimeni nu le zareste.

21/03/17 06:54
stela lombrea

Va rog sa-mi spuneti daca se pot plati impozitele online si cum se procedeaza.multumesc

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]