Colinda din Silivaşu de Cîmpie a răsunat la Crăieşti

Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos este pentru credincioşii de pretutindeni un moment de bucurie şi laudă. Naşterea a fost vestită prin intermediul colindelor care erau metoda de comunicare şi transmitere a mesajelor într-o lume în care nu era educaţie, păstrate şi transmise din generaţie în generaţie
.
Cu această ocazie, grupul de colindători “DOR DE PE CÂMPIE” al Şcolii Gimnaziale Silivaşu de Câmpie, jud. Bistriţa-Năsăud, îndrumaţi de prof.Pintea Ana, pr.Pintea Vasile şi prof.Strungaru Maria Valeria au vestit bucuria Naşterii prin participarea în cadru Festivalului “Colinde, colinde” ediţia a IV-a, organizat şi găzduit Parohia Ortodoxă Crăieşti, jud. Mureş.

În cadrul festivalului, grupul “Dor de pe Câmpie” din Silivaşu de Câmpie prezintă colindele: “Maica sfântă preacinstită”, “La sfârşitul lumiire” şi “Domnuleţ şi domn din cer” culese de la bătrânii satului care au ştiut sî-şi păstreze cu sfinţenie tezaurul sărbătorilor de iarnă, ce au luminat Crăciunul atâtor generaţii.

Interpretarea colindelor de la Silivaşu are darul de a impresiona prin sobrietate, dar şi prin căldura sufletească, bucuria cu care copii vestesc “minunata întâmplare” a venirii lui Iisus în lume.

În continuarea festivalului sunt prezentate şi grupurile de colindători de la Şcoala Gimnazială Crăieşti, jud.Mureş, Şc.Gim. Riciu jud.Mureş, Şc. Gimn. Pogăceaua jud.Mureş, Şc. Gimn. Sincai jud.Mureş, Şc. Gimn. Urmeniş jud.B-N, Şc. Gim.Fărăgău jud.Mureş.
Sărbători fericite şi La mulţi ani !!!

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]