Colindătorii lui Eminescu

În cadrul proiectului „Prietenii lui Eminescu”, inițiat de scriitorul Mircea Gelu Buta, sâmbătă, în 15 decembrie, la ora 15 și 15, câteva iubitoare de poezie – Ioana Nectaria Bălan, Laura Moldovan, Oana Valentina Beudean și Ionela-Silvia Nușfelean, de la Palatul Copiilor Bistrița, au fost la bustul lui Mihai Eminescu din Bistrița să-i așeze o cununiță de brad, cu fulgi și globuri, pe care au legat-o cu panglică tricoloră. Au aprins și câteva candele în așa fel încât să formeze steagul României din lumini.

L-au colindat pe Poet, iar și iar, cu colinda lui, „Colinde, colinde”. Au împărțit globuri de lemn, confecționate cu traforajul copiilor de la Palat, coordonați de profesorul Octavian Guiu și pictate în roșu, galben, albastru de elevii îndrumați de profesorul Teofil Petrean. Pe globuri era scris „Prietenii lui Eminescu” de la Palatul Copiilor Bistrița. De sufletul Poetului, au oferit tuturor celor care au avut un minut pentru Poezie și bomboane de pom.

Trei persoane le-au impresionat în mod deosebit: Ionuț Rotaru, avocat în Capitală și responsabil de Biblioteca Centrală Europeană, care le-a promis că le va trimite cărți în schimbul unor poezii create de copii! Un trecător a întrerupt convorbirea pentru a asculta „poezia” eminescienelor; căruia nu-i venea să creadă că darurile sunt gratis. Al treilea a fost un șofer de autobuz, domnul Gavrilă, care, foarte simpatic, a zis că o să le ia bilete la un spectacol la Palatul Culturii.

„Colinde, colinde!” a avut ecou în Piața Mihai Eminescu.

 

Laura Moldovan, clasa a VII-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]