Colonelul Tudorel Dragonici - o viaţă de militar

Astăzi, la sediul  Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, a avut loc un moment emoţionant, prilejuit de trecerea în rezervă a domnului colonel Tudorel Dragonici, şeful de stat major al marii unităţi.

După mulţi de ani de activitate, ani în care colegul nostru a slujit cu cinste şi devotament patria, a sosit şi acest moment pe care toţi l-am trăit alături de domnia sa cu vii emoţii.

Colonelul Tudorel Dragonici s-a născut la data de 17.08.1957 în localitatea Ciocmani, judeţul Sălaj .A absolvit Liceul Militar “Ştefan cel Mare”, promoţia 1976, Şcoala de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” din Sibiu , promoţia 1979 şi ulterior Academia Militară Bucureşti, 1990, Facultatea de arme întrunite, cu diplomă de licenţă, media 10.

Pe timpul carierei militare a absolvit cursuri de specialitate şi de carieră, printre care menţionăm cursul de limba engleză, curs proceduri de comandă şi stat major specialitate N.A.T.O. nivel brigadă, curs de comunicare şi relaţii publice, curs de comandă şi stat major Intercategorii de Forţe Armate şi Operaţii Multinaţionale în limba engleză, curs post universitar de perfecţionare strategică 6 luni, 2011, U.N Ap. Bucureşti, calificativ excepţional.

De asemenea, a îndeplinit funcţii de la comandant pluton, până la şef de stat major al brigăzii, fiind împuternicit pentru a asigura îndeplinirea atribuţiilor de comandant al Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, 6 luni, 2010.

Referitor la misiunile executate în ţară şi în străinătate, colonelul Tudorel DRAGONICI a participat la misiunea UNAVEM III din Angola cu B. 812 I. Bistriţa, ofiţer de legătură pe lângă Armata Marii Britanii, la Comandamentul Permanent Întrunit (PJHQ) din NOTHWOOD, 2003, obţinând la finalul misiunii calificativul “Excepţional”.

Pe parcursul carierei militare a îndeplinit funcţia de comandant al Batalionului 811 “Dragonii Transilvani” batalion pe care la condus în Irak, 2006-2007 şi a participat de asemenea la pregătirea misiunii O.M.L.T. pentru T.O. Afganistan.

I-au fost acordate însemne onorifice din partea statului român şi din partea altor state şi organisme internaţionale, iar calificativele obţinute în aprecierile de serviciu au fost de “FOARTE BINE, - 31” şi “EXCEPŢIONAL  - 3”.

    Nu în ultimul rând, menţionăm că a pregătit şi a comandat prima unitate de tip batalion de Infanterie,   respectiv ”B. 811 I. DRAGONII TRANSILVANI”, care a fost evaluat şi certificat NATO în Armata României..

             Colonelul Tudorel DRAGONICI este căsătorit şi are 2 copii.

Ofiţer de mare valoare, cu aptitudini manageriale şi de conducere deosebite, a fost alături de cei pe care i-a condus, şi la bine şi la greu, demonstrând de-a lungul carierei militare pe care o încheie astăzi că, nimic nu se poate face fără oameni, fără sprijinul acestora, fără înţelegere şi colaborare.

La această ceremonie au participat comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, general de brigadă dr. Dan –Florin GRECU, împreună cu personalul militar şi civil din cadrul garnizoanei Bistriţa, rude, prieteni şi invitaţi.

În scrisoarea adresată colonelului Tudorel Dragonici ,ministrul apărării naţionale, Mircea DUŞA a subliniat: “Trecerea dumneavoastră în rezervă îmi oferă prilejul de a exprima profunda mea gratitudine şi preţuire pentru activitatea pe care aţi desfăşurat-o cu cinste şi dăruire, adresându-vă în acelaşi timp felicitări pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut.

Pe parcursul activităţii desfăşurată în Armată aţi manifestat responsabilitate, ataşament şi profesionalism şi aţi contribuit, prin munca şi puterea dumneavoastră, la importantele transformări pe care le parcurge Armata României. Am convingerea că vă vom simţi tot timpul alături, cu sufletul, cu gândul şi cu fapta, şi că veţi contribui în continuare, la creşterea prestigiului instituţiei militare.

Sincere mulţumiri, multă sănătate, viaţă lungă plină de împliniri şi bucurii, alături de cei dragi !”

În alocuţiunea rostită, comandantul brigăzii a spus : “La final de carieră, cuvintele sunt prea puţine pentru a sintetiza o viaţă de militar.

Rămân însă, respectul şi admiraţia pentru omul şi colegul cu care ai împărţit şi greutăţi şi bucurii.

Şi asta pentru totdeauna.”

Cu acest prilej, colonelului Tudorel DRAGONICI i-au fost oferite din partea camarazilor, în semn de preţuire pentru activitatea depusă de-a lungul anilor, steagul de identificare al brigăzii şi o plachetă omagială.

Transmitem pe această cale toate gândurile noastre bune camaradului nostru de arme, şi dorim ca viaţa să-i ofere domniei sale şi familiei numai satisfacţii şi împliniri.

 

 

    

    OFIŢER  CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE  PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

    Locotenent-colonel

              Florin APĂFĂIAN

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]