Comemorea zilei Holocaustului la Școala Gimnazială Lucian Blaga Bistrița

Ziua Națională de Comemorare a victimelor Holocaustului a fost marcată și la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Bistrița, unde elevii claselor a VII-a și a VIII-a au participat activ în cadrul lecțiilor de istorie la o dezbatere organizată de către profesorul Marius Pop. Dezbaterea a debutat cu prezentarea unor filmulețe cu tematică și imagini ce redau ororile desfășurate în lagărele de concentrare și exterminare ale Germaniei naziste, alături de deportările care au avut loc în spațiul românesc.

Elevii au participat activ în cadrul acestei dezbateri demonstrând că au cunoștințe bogate privitoare la evenimentele orchestrate de naziști la mijlocul secolului trecut. Au fost scoase la iveală întrebări și opinii referitoare la simbolurile naziste, acțiunile liderilor germani, existența lagărelor de concentrare și exterminare, soluția finală, metode de exterminare, Anne Frank sau filme despre nazism precum Lista lui Schindler, La vita e bella și Pianistul. Discuția a mers și către unele proiecte de viitor pentru organizarea unei excursii tematice în cunoscutul lagăr de exterminare Auschwitz, aflat în Polonia, care să se organizeze în perioada Școala Altfel.

Imaginile cu o puternică încărcătură emoțională au stârnit rumoare, empatie, răzvrătire, durere, curiozitate, iar elevii clasei a VIII-a C au continuat dezbaterea în cadrul unui atelier, unde au căutat să aducă o notă personalizată acestui eveniment tragic din istoria omenirii.Au ieșit astfel câteva lucrări frumoase care pot fi văzute și de restul colegilor din școală, scopul principal fiind atragerea atenției asupra acestui subiect deoarece cel ce nu iși amintește trecutul este condamnat să îl repete.

Pop Marius, profesor de istorie

Șc. Gim. Lucian Blaga Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]