Compania ROMBAT îşi menţine poziţia de lider de piaţă

Cifra de afaceri, pentru anul 2008, a înregistrat o creştere de 11%, comparativ cu anul precedent. Activitatea companiei se desfăşoară în parametrii normali. În luna noiembrie 2008, compania a înregistrat un maxim istoric în producţia de baterii de 196.032 bucăţi

„Compania Rombat, cel mai mare producător de baterii auto din România a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 53,9 milioane de euro, în creştere cu 11% comparativ cu rezultatele anului anterior. Profitul realizat de Rombat în anul 2008 a fost de 5,6 milioane de euro, în creştere cu 21% comparativ cu indicatorul anului 2007. Strategia companiei pentru anul 2008 a vizat extinderea prezenţei la nivel naţional, deschizând de-a lungul anului cinci centre de distribuţie localizate în Râmnicu Vâlcea, Deva, Iaşi, Braşov şi Craiova. Investiţia totală pentru deschiderea acestor centre se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Fiecare centru Rombat cuprinde un show-room modern, un depozit a cărui capacitate este de peste 8.000 de baterii şi un service auto, unde clienţii pot beneficia de un service rapid pentru instalaţia electrică a autovehiculului şi service integral pentru baterii”, ne-a comunicat Anca Opriş, PR manager .

Compania Rombat a fost lider pe piaţa românească de baterii încă din 1997. Capacitatea de producţie este de două milioane de baterii pe an. Numărul total al angajaţilor este de peste 600 de persoane. În plus, compania a dezvoltat o reţea de service, care cuprinde aproximativ 100 de reprezentanţe la nivel naţional.

„Vânzările anului 2008 au fost, în unităţi, cu 19.8% mai mari faţă de rezultatele anului 2007. În ceea ce priveşte piaţa de desfacere, livrările au stat sub semnul creşterii ponderii pieţelor de export, de la 39,5% cât reprezentau în anul 2007, la 50,9%. .În condiţiile scăderii cererii pe piaţa O.E.M. (original equipment market), vom continua să creştem livrările la export. În prezent, avem contacte comerciale pe pieţele din Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Grecia şi Republica Moldova.” afirmă Ioan Repede, Directorul General al companiei Rombat.

Planurile pentru anul 2009 includ continuarea investiţiilor orientate spre creşterea capacităţii de producţie şi spre mărirea capacităţii de recuperare a plumbului din bateriile uzate, transformate în deşeuri. Tot pentru acest an Rombat îşi propune să opereze într-un domeniu nou, al producerii de energie electrică din surse regenerabile prin intermediul unor microhidrocentrale. Bugetul total alocat pentru investiţii în anul 2009 este de 10 milioane de euro. Tot în planul de investiţii pentru anul acesta sunt incluse deschiderea altor trei centre Rombat în Bucureşti, Brăila şi Piatra Neamţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]