Comuna trebuie administrată, nu politizată

O întâlnire culturală şi de socializare, cu un program artistic de înaltă calitate, susţinut de Ansamblul Centrului Cultural Municipal „Cununa de pe Someş”, din Bistriţa şi Ansamblul Folcloric „Bârgăul”, din Susenii Bârgăului a avut loc duminică 22 aprilie la Casa de Nunţi a societăţii „Perla Bârgăului”, la iniţiativa şi în organizarea managerului acesteia, Nicolae Toma Monda, care şi-a sărbătorit ziua numelui, în „Duminica Tomii”, dar şi-a anunţat şi candidatura, ca independent, pentru postul de primar al comunei Prundu Bârgăului.
Programul serii a fost deschis prin cuvântul preotului Dumitru Pugna, care a urat bun augur acestei acţiuni şi la solicitarea căruia, întreaga asistenţă a rostit „Tatăl Nostru” şi a cântat „Hristos a înviat !”.
În calitate de candidat independent, motivaţia lui Nicolae Toma Monda, a fost concluzionată simplu şi concis: „Comuna trebuie administrată şi nu politizată.” Aplauzele prelungite şi ovaţiile publicului, la cuvîntul său, au fost semnul recepţionării depline a mesajului transmis.
Despre candidatul la primăria capitalei bârgăuane, a vorbit, în cuvinte elogioase, prof. dr. Doru Cozma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, din Municipiul Bistriţa, care a realizat un portret al omului Nicu Monda, trecut prin multe greutăţi în viaţă, care a practicat mai multe meserii, învăţând mereu, urmând studii superioare şi obţinând licenţa în administraţie publică, avînd o situaţie şi o familie model, vigoarea şi experienţa necesare unui adevărat primar.
În cadrul programului artistic, derulat în faţa câtorva sute de participanţi, a cuprins piese de orchestră, din care nu a lipsit Elvira Botoş, dar mai ales interpretări ale soliştilor vocali: Bianca Bertel şi Ionuţ Tomoroga, de la Ansambul „Bârgăul”, Ionela Lechinţan, Diana Rus, Gabriel Trişcă (Liceul de Muzică), Cristina Scurtu, Veronica Bălan, Cristina Bugnar, originară din Tiha Bârgăului, Adina Băieşu, Marioara Şigheartău, originară din Prundu Bârgăului şi neîntrecutul artist Petre Petruse.
Un episod deosebit, care a stîrnit întreaga asistenţă, cu melodiile interpretate, au fost minirecitalul oferit de Mina Buga şi Nicolae Cioanca, neîntrecuţi solişti de origine bârgăuană.
Ansamblul de dansuri „Bârgăul”, condus de coregraful Florin Flămând, a evoluat spectaculos, în intervalele dintre solişti, prezentînd suite de dansuri de pe Valea Someşului şi a Şieului.
A fost o întâlnire fructuoasă şi importantă, la obiectivele căreia bârgăuanii ar trebui să gîndească şi să aprofundeze situaţia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5