Concurs cu premii la Casa Argintarului: Când l-au ales pe Cuza domn?

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judetean B-N și ”Asociația Profesorilor de Istorie din Romania”, filiala B-N organizează concursul tematic”Când l-au ales pe Cuza domn”, destinat marcării a 157 de ani de la Mica Unire.
Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial si cuprinde trei probe:
• Prezentarea unei personalități implicată în realizarea Unirii Principatelor Române; ( prezentare orală sau P.P.S. între 3-5 minute)
• Prezentarea unui moment artistic tematic ( cântec, poezie sau scenetă)
• Test grilă – Cuza: reformele și modernizarea României
Fiecare școală va putea fi reprezentată de un echipaj format din maxim 3 elevi.
Concursul se va desfășura vineri, 22 ianuarie, de la orele 1430 la Casa Argintarului ( Centrul German Bistrița), situat pe strada Dornei, nr. 5.
Elevii participanți și profesorii coordonatori vor primi diplome, respectiv adeverințe de participare.
De asemenea cei interesați pot viziona și cele trei expoziții aflate pe simezele muzeului - Casa Argintarului, respectiv expozița de pictură Norbert Thomae, expoziția Egiptul faraonilor și expoziția Motivul tricolorului pe țesăturile românești.
Vă așteptăm cu drag!

Manager,
Gavrilaş Vasilichi George Alexandru

.

Comentarii

22/01/16 10:19
vizitator

Cu siguranta primarul Cretu nu stie sa raspunda la Testul grila – Cuza: reformele și modernizarea României. Cand a mutat bustul lui Cuza de la IJP in Piata Unirii el nu a vazut nici o legatura intre Cuza si Politie. El nu stia decat una si buna - Cuza are treaba cu Unirea, deci locul sau este in Piata Unirii. Dupa el nu conteaza daca-i vorba de mica sau marea Unire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]