La sediul Filialei ANR BN,

Concurs de şah, faza pe municipiu, urmată de faza judeţeană

Într-o organizare deosebită, sub atenta supraveghere a preşedintelui Filialei ANR BN, Iacob Pop, a vicepreşedintelui cu probleme cultural-sportive, Petre Predescu, şi a referentului cu probleme cultural-sportive, d-na Elena Pop, care asigură arbitrajul şi secretariatul concursului, în perioada 4-8 mai 2009 se desfăşoară, la sediul filialei, un antrenant concurs de şah pentru nevăzători, la care participă 12 nevăzători pentru faza pe municipiu, o echipă puternică şi ambiţioasă, având la “timonă” pe Petre Predescu, cunoscut în lumea şahului din cadrul ANR, şi bătăioşii şahişti: Petrică Odorhean, Aurel Coman, Mihai Petruş, Ioan Filip, Aurel Filip, Valer Boldorea, Nicolae Stoiciuc, Teodor Bindea, Cristian Negruşa, Gavril Simionca şi Bogdan Nahorneac, care se întrec pentru ocuparea locurilor I, II şi III la această fază.

În data de 8.05.2009 va avea loc faza pe filială, unde primul clasat va reprezenta judeţul la faza zonală de la Oradea, urmând ca faza finală a concursului să se desfăşoare la Bacău. La aceste faze participă numai ocupanţii locului I.

Cei clasaţi pe locurile I, II şi III la ambele faze vor fi premiaţi (sperăm să se găsească şi sponsori binevoitori), iar la participanţi se vor oferi premii simbolice şi diplome.

În faza preliminară s-au desfăşurat, pe grupe, acelaşi concurs de şah, unde au participat mai mulţi nevăzători.

Preşedintele Filialei ANR, Iacob Pop, ne-a informat că numărul participanţilor creşte de la an la an la aceste concursuri şi în perspectivă se vor organiza concursuri zonale pentru nevăzători pe Valea Bârgăului, cu titlul “Recunoaşteţi interpretul?”, urmate de Valea Ilvelor şi oraşul Sângeorz-Băi cu un nou concurs “Ce cunoaşteţi despre ANR?”.

În cadrul bunelor relaţii, pe care Filiala ANR BN o are cu Aloe Vera şi Oriflame, se vor organiza concursuri în care nevăzătorii vor fi “supuşi unor tiruri” de întrebări privind produsele şi eficacitatea lor promovate de cele două firme.

Dovada că “jocul minţii” este unul dintre cele mai vechi sporturi, se aplică cu brio şi la nevăzători, care cunosc foarte bine regulile acestui joc, folosindu-se de tabla de şah specifică acestor persoane şi este de admirat tenacitatea, perseverenţa şi implicarea acestor persoane în asemenea activităţi.

Le urăm succes, cel mai bun să învingă, la cele două faze, să ne reprezinte judeţul cu onoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5