Conducerea CJ, împreună cu Mitropolitul Andrei, la Locurile Sfinte

sursa facebook

Conducerea Consiliului Judeţean, în frunte cu preşedintele Emil Radu Moldovan, se află în aceste zile într-un pelerinaj alături de Mitropolitul Andrei Andreicuţ în Israel, Siria, Iordania şi Egipt. Din delegaţie fac parte vicepreşedintele Alexandru Pugna, primarul Nicolae Moldovan, directorul AJPIS Ani Bob, subprefectul Ovidiu Frenț, Mica Oprea, director la Consiliul JudeţeanCristian Parasca – adjunctul Finanțelor, Ani Bob – fost prefect, consilierii preşedintelui Bogdan Ivan şi Graţiela Nemeş, protopopii Doru Zimveliu şi Alexandru Vidican, directorul Mircea Gelu Buta, preoţi ( Nicolae Feier, Sorin Moldovan, Ioan Suciu, Tudor Mudure ş.a.), starețul Paisie de la Nușeni și starețul Chiril, de la Parva, oameni de afaceri, etc.
Primele poze din aceste locuri au fost deja postate pe reţelele de socializare. "La Muntele Taborului. In Nazaret la Casa Maicii Domnului, la Sinagoga unde a vorbit prima data din Tora Mantuitorul Isus" postează Alexandru Pugna.
"La Cana Galileii! Locul in care Domnul Hristos a savarsit prima minune, preschimbarea apei in vin" spune Bogdan Gruia.
...........................................................................................
Iată un program al agenţiilor, după sosirea la aeroportul din Tel Aviv: Transfer cu autocarul pana la locul de cazare, la Betleem. Prima zi Vizităm ruinele templului lui Solomon, apoi casa sfinților Ioachim și Ana, locul de naștere al Maicii Domnului. După amiaza mergem la Ein Karem, ca să vizitam bisericile întâlnirii Maicii Domnului cu Sf. Elisabeta și Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Încheiem ziua cu Biserica Nașterii Domnului din Betleem. Cazare în Betleem. A doua zi: Câmpul Păstorilor. Mergem apoi la Iordan, la locul adevărat al Botezului Domnului. Mănăstirea de pe muntele Carantaniei (Muntele Ispitirii). Drumul spre Nazaret. Acolo vizităm bisericile și locurile celor două apariții ale îngerului la Bunavestire. Cazare în Nazaret/Tiberias.A treia zi: Cana Galileii. Marea Galileii. Vizităm biserica Sfinților Apostoli, ruinele cetății Capernaum și casa Sf. Petru, Muntele Fericirilor, locul înmulțirii pâinilor și peștilor, locul pescuirii minunate de după Înviere. Cazare în Nazaret/Tiberias.
A patra zi: Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Mântuitorului. În drum spre Ierusalim, ne oprim la Ierihon, să vedem sicomorul lui Zaheu, și în Betania, la mormântul Sfântului Lazăr. Apoi intrăm în Ierusalim pe Muntele Măslinilor. Mergem la biserica Dominus Flevit („Domnul a plâns”) și la locul Cinei cele de Taină. Cazare în Ierusalim.
A cincea zi: Gradina Ghetsimani. Mergem pe jos până pe muntele Sionului, la biserica Sf. Petru Gallicantus. Continuăm spre palatul lui Irod, adevăratul loc al procesului lui Iisus. Continuăm cu traseul aproximativ al Drumului Crucii până la biserica rusă, în interiorul căreia se găsește poarta prin care trecut Hristos când ducea Crucea. Continuăm cu Golgota și închinarea la Sf. Mormânt. Cazare în Ierusalim.
A şasea zi: Sfânta Liturghie la Sfântul Mormânt (noaptea). Vizita mănăstirii Sf. Gheorghe Hozevitul (unde se află moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț). Mănăstirea Mica Galilee (unde, după tradiție, Hristos a apărut apostolilor după Înviere) de pe Muntele Măslinilor, apoi locul Înălțării Domnului. Mormântul Maicii Domnului. Cazare în Ierusalim.
A şaptea zi: Manastirile Sfantul Teodosie si Sfantul Sava. Biserica Sfantul Nicolae din Beit Jala, in care se afla pestera in care s-a nevoit Sfantul Nicolae cand a fost la Locurile Sfinte. Mormântul Sfântului Gheorghe la Lida. Drumul spre aeroport si plecarea.
................................................................................................................................................................
Reamintim faptul că anul trecut preşedintele Radu Moldovan l-a însoţit pe Mitropolitul Andrei la Muntele Athos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5