Conducerea judeţului, alături de Principele Nicolae de România, la Alba Iulia. Proiect măreţ ce va porni de la Bistriţa !

”Drumul care unește” - Via Transilvanica s-a lansat azi la Alba Iulia!
"Poate cel mai îndrăzneț și concret proiect dedicat românilor și României, acum în an centenar, marca Tășuleasa Social! Via Transilvanica va fi construit pe modelul ”El camino”, cu un traseu de aproape 1.000 km care străbate 10 județe. Începe la Drobeta Turnu Severin, locul în care Regele Carol I a intrat în țară, tranzitează Munții Cernei, Sarmisegetusa Regia și Capitala Marii Uniri. Crește mai apoi alături de sași și secui, curgând prin Călimani și județul Bistrița-Năsăud, până în Bucovina, la Putna, locul în care se odihnește Ștefan cel Mare. M-am bucurat că acest proiect reunește 10 județe din provinciile istorice ale României și pune la masă administrațiile județene care indiferent de culoarea lor politică au achisat la acest proiect măreț! În acest sens, îi mulțumesc pentru primirea și suportul pentru acest proiect, domnului Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba! Sunt alături de acest proiect prin tot ceea ce pot, atât ca voluntar Tășuleasa, cât și ca Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud" a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment alături de prefectul Ovidiu Frenţ.
"Alături de Principele Nicolae de România, Tibi Useriu și tare mulți oameni faini la lansarea Via Transilvanica by Tășuleasa Social! Un drum care trebuie făcut și care unește cele 3 provincii istorice ale României! Începe la Drobeta Turnu Severin, locul în care Regele Carol I a intrat în țară, tranzitează Munții Cernei, Sarmisegetusa Regia și Capitala Marii Uniri. Crește mai apoi alături de sași și secui, curgând prin Călimani și județul Bistrița-Năsăud până în Bucovina, la Putna, locul în care se odihnește Ștefan cel Mare. Azi a fost pusă piatra de temelie și prima parte va fi realizată în județul Bistrița-Năsăud" declară, la rândul lui, Bogdan Ivan.
Printre vedetele prezente a fost şi Dragos Bucurenci: "Am fost astăzi la Alba Iulia, în fața Sălii Unirii, martorul nașterii unui drum despre care cred ca o să povestească și strănepoții noștri: ViaTransilvanica, cel mai de anvergură și mai plin de semnificație proiect inițiat de Tasuleasa Social.Sunt tare mândru să fiu ambasador al acestui proiect, alături de oamenii extraordinari din fotografie: principele Nicolae al Romaniei, profesorii Mihaela Miroiu și Mircea Miclea, incredibilii Tibi Useriu și Toma Coconea. Via Transilvanica este un drum care poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta, singur sau cu prietenii, și care care va porni de la Drobeta Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol, va străbate Transilvania si toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna unde se odihnește Ștefan cel Mare".
.........................
Celor cărora le place să călătorească au colindat deja potecile țării. Dar știm că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care să pornească de la Drobeta Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol, va străbate Transilvania si toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Cum a început

Drumul spre identitatea Transilvaniei
Ne-au inspirat potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite sau India, am văzut că astfel de drumuri au influențat culturi, au format comunități și au contribuit la dezvoltarea zonelor pe care le străbăteau.

Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților.

Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne ințelegem mai bine pe noi - ca nație.

Via Transilvanica

Sunt cărările noastre
Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Drobeta Turnu Severin la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Vom căuta să prezentăm cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului.

Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape, o primă porțiune fiind prevăzută pentru 2018 - primii 100 km: Putna - Pasul Tihuța.

Vă invităm să cunoașteți la pas frumusețea acestor locuri!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5