Consiliul Judeţean devine asociat unic la LDP Security. Preşedintele Moldovan: A fost o propunere constructivă a Opoziţiei

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate în şedinţa ordinară de miercuri un proiect de hotărâre prin care se aprobă preluarea de către judeţul Bistriţa-Năsăud, cu titlu gratuit, a tuturor părţilor sociale deţinute de către S.C. „Lucrări Drumuri şi Poduri” S.A. Bistriţa la S.C. LDP Security S.R.L. Bistrița, respectiv 3.737 părţi sociale, în valoare de 37.370 lei. Proiectul de hotărâre prevede şi aprobarea modificării actului constitutiv al S.C. LDP Security S.R.L. Bistrița în sensul transformării în societate cu răspundere limitată cu asociat unic Judeţul Bistriţa-Năsăud.

„Ţinând cont de faptul că, de la înființare și până în prezent, S.C. LDP Security S.R.L. Bistrița a înregistrat o evoluție semnificativă a cifrei de afaceri, de creșterea portofoliului de clienți, a numărului de angajați și a numărului de contracte de pază și protecție încheiate de societate şi de faptul că obiectul de activitate al S.C. "Lucrări Drumuri și Poduri" S.A. Bistrița este cu totul diferit de cel al S.C. LDP Security S.R.L. Bistrița, pentru o mai bună supraveghere a desfășurării de către S.C. LDP Security S.R.L. Bistrița a activității în condiții de eficiență economică și strategică, conform prevederilor art.3, pct.3 lit.a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.109/2011, consider că este justificată preluarea de către Judeţul Bistriţa-Năsăud a tuturor părţilor sociale deţinute de S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri S.A. Bistriţa la S.C. LDP Security S.R.L. Bistrița. În calitate de asociat unic, Județul Bistrița-Năsăud va beneficia de dividende obținute din participarea la profitul societății, care se vor constitui ca venituri la bugetul propriu al județului”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

         De altfel, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a făcut unele precizări pe această temă.

„Domnul consilier judeţean de la PNL (n.n. – Ovidiu Florian), într-o şedinţă de consiliu, mi-a propus că ar fi mai constructiv să nu rămânem doar cu o parte de acţiuni şi să preluăm în integralitate. Am studiat legislaţia, aceasta s-a modificat faţă de anii 2014-2015 când nu aveam condiţiile necesare şi pentru a nu lăsa aproximativ 100 de oameni fără locuri de muncă, am înfiinaţt societatea. Ordonanţa 63/2010 dată de prietenul comun Emil Boc limita numărul de posturi la 63 persoane. Noi eram puşi în situaţia că dacă o păstram în subordinea Consiliului Judeţean să dăm 100 de oameni afară.  A fost departe de mine gândul să las oamenii fără loc de muncă, am căutat soluţii reale de a păstra locurile de muncă şi de a pune firma în legalitate. Am dus-o la LDP, într-o şedinţă anterioară, o anumită parte din acţiuni a fost preluată de Consiliul Judeţean, am fost criticat de consilierii judeţeneni de ce nu preluăm tot LDP Security şi eu ascult de propunerile constructive ale opoziţiei. A fost o propunere constructivă a Opoziţiei”, a explicat Radu Moldovan.

Acesta a menţionat că LDP Security „este o firmă care a funcţionat bine şi care funcţionează foarte-foarte bine de când o managerizează domnul Inţa”. „Cifrele arată foarte bine. Le-am spus că mă interesează ca serviciile noastre să fie de calitate, oamenii care lucrează acolo să fie mulţumiţi de locul de muncă pe care-l au şi clienţii noştri să fie mulţumiţi de serviciile pe care le prestăm. Sunt în piaţă, e o societate comercială. Lucrările şi le iau doar prin licitaţii”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5