Consiliul Judeţean, primenit: Dorin Popescu - vicepreşedinte, Ciprian Breştfelean – consilier judeţean

 

Majoritatea USL din Consiliul Judeţean şi-a (re)spus cuvântul. Practic, toate proiectele de hotărâre au trecut fără emoţii pentru Putere, în timp ce propunerile democrat-liberalilor au “picat” testul butoanelor.

          De ieri, liberalul Dorin Popescu este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, funcţia vacantată ca urmare a demisiei deputatului Stelian Dolha. Hotărârea a fost adoptată cu 19 voturi “pentru”, două voturi ”împotrivă” şi şapte abţineri. În cariera lui Dorin Popescu au fost de toate, liberalul ocupând funcţia de prefect, deputat, consilier judeţean, fiind şi preşedinte al filialei judeţene a PNL, în două rânduri. Acesta îşi va prelua funcţia de luni, între timp urmând să-şi pregătească actele pentru a ceda familiei toate afacerile.

          Plenul reunit în şedinţă extraordinară a validat şi mandatul de consilier judeţean a lui Ciprian Radu Breştfelean, de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu, acesta luându-i locul fostului lider judeţean al formaţiunii, Ştefan Todea. Ciprian Breştfelean are 38 ani şi este de profesie jurist.

          În schimm, proiectul care viza validarea unui nou consilier judeţean din partea PDL în locul lui Luca Peter a fost retras de pe ordinea de zi, pentru că democrat-liberalii nu au înaintat nicio propunere. Liderul de grup, Eugen Curteanu, a menţionat că PDL nu va face nominalizări până ce instanţa de contencios administrative nu va da o sentinţă în acest dosar.

 

***      

La noi majorităţi, altă componenţă la comisiile de specialitate şi ATOP

          După noi validări de consilieri, era şi normal ca structura comisiilor de specialitate să fie modificată. Majoritatea USL şi-a făcut treaba, iar tertipurile democrat-liberalilor, din ultima lună, au fost taxate ca atare.

          Cei 27 de consilieri judeţeni au fost repartizaţi în cele patru comisii, USL deţinând majoritatea în trei din aceste foruri – comisia economică, cea de administraţie şi cea pentru cultură, în timp ce PDL a fost oarecum izolat, cu majoritate, la “urbanism”.

          La fel s-a întâmplat şi la ATOP, PDL nereuşind să impună niciun membru, nici măcar să-şi onoreze “promisiunea” faţă de Emil Neia Lăcătuş. Din partea Consiliului Judeţean, în ATOP au fost cooptaţi vicepreşedintele Alexandru Pugna, plus consilierii Maria Ulecan, Ramona Bugnar, Mircea Mereuţă, Iulian Stroe şi Samuel Coman.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5