Consiliul Judeţean a rămas fără vicepreşedinţi

Încă de la investitură, Consiliul Judeţean (CJ) este condus de o singură persoană, adică de preşedintele Liviu Rusu. Şi asta, pentru că nici în cadrul şedinţei ordinare de ieri, nu s-au ales vicepreşedinţii, proiectul de hotărâre fiind retras de pe ordinea de zi la propunerea preşedintelui CJ. Proiectul de hotărâre privind alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean a fost înlocuit cu proiectul referitor la încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Vasile Marc. În luna noiembrie, consilierul judeţean PSD, Vasile Marc, şi-a dat demisia din PSD, şi drept urmare şi-a pierdut şi calitatea de consilier judeţean. Marc nu a stat mult pe gânduri, şi a trecut la PD-L, la alegerile parlamentare candidând pentru un post de deputat în Colegiul 2.

Modificarea ordinii de zi l-a determinat pe consilierul judeţean PSD Daniel Suciu să ceară suplimentarea ordinii de zi cu încă un proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Vasile Negruşeri, ca urmare a pierderii calităţii de membru PSD, şi astfel postul să fie declarat vacant. „Nu supun la vot decât ordinea de zi hotărâtă de mine”, a replicat preşedintele CJ Liviu Rusu.

„Nu avem locuri vacante pentru validarea unor noi consilieri judeţeni”, a completat consilierul judeţean PD-L Ioan Andreica. În cele din urmă, ordinea de zi a fost votată în unanimitate în varianta preşedintelui CJ, urmând ca în prima şedinţă din 2009, să fier supus la vot şi validarea unui nou mandat de consilier judeţean.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se află în impas de la şedinţa din 4 iulie, când preşedintele CJ a suspendat procedura de alegere a vicepreşedinţilor, pe motiv că liberalii nu au respectat procedura de vot secret. În 30 septembrie, consilierii s-au întrunit la o şedinţă extraordinară, dar cei de la PSD şi PNL, care deţineau majoritatea în CJ, au refuzat să voteze ordinea de zi, pentru că în ea nu se regăsea proiectul vizând reluarea votului pentru alegerea vicepreşedinţilor. Propunerile de atunci au fost Gheorghe Marinescu (PSD) şi Mihai Bumb (PNL).

Astfel, Consiliul Judeţean intră în 2009 fără vicepreşedinţi, indiferent cine vor fi aceştia. Cele mai vehiculate nume sunt Luca Iancu (PD-L) şi Vasile Negruşeri, încă consilier judeţean PSD.

Carmen Bulz

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5