Consiliul Local Bistrița cere un teren de la Consiliul Județean pentru a amenaja o piață en-gross! Acolo se vor muta și comercianții din Calea Moldovei!

Consiliul Local Bistrița va  supune aprobării, în ședința ordinară de marți, un proiect d ehotărâre care prevede înaintarea unei cereri către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud de trecere a imobilului - teren și construcții, situat în intravilanul municipiului Bistrița, Drumul Cetății, nr. 2A, în domeniul public al Municipiului Bistrița.

Imobilul va fi declarat ulterior bun de interes public local, fiind solicitat în domeniul public al Municipiului Bistrița în scopul amenajării unei piețe publice en-gross, obiectiv de uz și interes public local. Este vorba despre un teren în suprafață de 13.058 metri pătrați, care a fost în proprietatea SC Lucări Drumuri și Poduri SA Bistrița.

Încă din 2017, municipalitatea a încercat să cumpere un teren cu o suprafață de 0,8-2 hectare de pe piața liberă, între Drumul Dumitrei Vechi și punctul de control de la Viișoara, însă ofertele nu au îndeplinit criteriile dorite. Potrivit primarului Ovidiu Crețu, se sorește amenajarea unei piețe en-gross moderne și funcționale, care să ofere infrastructură și spațiu de depozitare propice pentru produsele agricole, să furnizeze o gamă largă de servicii pentru populație și să asigure nivelul calitativ al produselor depozitate și comercializate.

De asemenea, acolo ar urma să fie mutată și activitatea din Piața Calea Moldovei, în care funcționează doar PFA-uri, întreprinderi individuale sau familiale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5