Consiliul Local, convocat în şedinţă extraordinară

* Pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2015

Consilierii municipali se vor întruni, joi, de la ora 14.00, într-o şedinţă extraordinară. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, urgenţa este determinată de necesitatea suplimentării fondurilor în vederea declanşării procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări suplimentare la obiectivul „Reabilitare clădire Centru Cultural Municipal”.

Într-un interviu acordat ziarului nostru, primarul Ovidiu Creţu ne declara că lucrările de reabilitare a clădirii Centrului Cultural Municipal nu vor fi finalizate la finele lunii iulie, aşa cum prevede proiectul, acestea se vor prelungi până în toamnă, deoarece au intervenit lucrări suplimentare.

Iată ce spunea primarul Ovidiu Creţu la finele lunii martie:

Potrivit proiectului, lucrările ar trebui finalizate la finele lunii iulie. Într-un interviul acordat cotidianului nostru aţi spus că, undeva, prin toamnă. Când vor fi finalizate, totuşi, lucrările?

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: La ora actuală, proiectul este revizuit şi transmis la Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest pentru aprobarea revizuirii proiectului, pentru că în momentul în care am început să dăm jos tencuiala sau ornamentele de pe pereţi, am constatat că apar lucrări în plus faţă de cele prevăzute iniţial. Atunci când am făcut expertiza nu am putut să spargem tencuiala şi să dăm jos ornamentele, pentru că noi am mai folosit clădirea Casei de Cultură încă 2-3 ani până a fost aprobată finanţarea.

Am constatat că sunt lucrări suplimentare şi aceste lucrări suplimentare determină şi unele întârzieri până când se reproiectează, până când se clarifică finanţarea. De aceea, lucrările nu vor fi terminate în iulie aşa cum a fost contractul iniţial. Ele se vor prelungi în toamnă, în octombrie sau în noiembrie, probabil, pentru că trebuie să facem lucrurile bine. Trebuie să iasă un lucru de bună calitate şi atunci, dacă constatăm că trebuie muncă în plus, trebuie să o facem acum, pentru că altă reabilitare a Casei de Cultură în următorii 30 de ani nu o văd posibilă. Şi atunci ceea ce facem acum, trebuie să fie bine făcut.

Vom suporta corecţii financiare, odată cu amânarea lucrărilor?

Ovidiu Creţu: Nu, doar că lucrările suplimentare trebuie să urmeze procedurile legale de atribuire.

Un răspuns final ar fi finele anului 2015?

Ovidiu Creţu: Categoric, până la finele lui 2015 vor fi finalizate lucrările, pentru că nici nu se mai pot finanţa lucrările pe fonduri europene.

Care va fi, în cele din urmă, denumirea finală: Casa de Cultură sau Palatul Culturii?

Ovidiu Creţu: Eu vă propun să facem un sondaj printre bistriţeni şi chiar vă solicit dumneavoastră o mână de ajutor. Că acolo va funcţiona Centrul Municipal de Cultură e o altă problemă, dar clădirea în sine se poate numi Casa de Cultură sau Palatul Culturii.

Dumneavoastră, pentru ce denumire aţi opta?

Ovidiu Creţu: Nu am o preferinţă specială, de obicei, mă duc la original, la ceea ce a fost iniţial şi încerc să valorific acea denumire. Gewerbeverein nu este o denumire care să se fi încetăţenit în Bistriţa, aşa cum este Schullerwald sau Heidenfeld şi atunci nu ne putem întoarce la vechea denumire. Deci, ar fi Casa de Cultură sau Palatul Culturii. Eu nu am o preferinţă, oricare dintre ele, să vedem ce spune cetăţeanul bistriţean.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]