USL şi-a prezentat la Bistriţa viziunea despre Educaţie

Constantin Rus: Mi-ar părea tare rău ca această întâlnire să se transforme într-o întâlnire filosofică

Mi-ar plăcea ca această întâlnire să fie pusă în practică, a completat directorul Colegiului Naţional ,,Liviu Rebreanu”, profesorul Constantin Rus.

Miercuri, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, reprezentanţii judeţeni ai USL, în prezenţa deputatului PNL Vasile Berci, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi-au făcut cunoscută propria viziune despre Educaţie.

În ceea ce mă priveşte, aveam aşteptări mult mai mari de la această dezbatere. Dar, m-am înşelat. Nu e nici prima, nici ultima dată.

Toată lumea vorbeşte despre schimbare. Despre înlocuirea întregii clase politice actuale. Cu asta suntem toţi de acord.

După întâlnirea, dezbaterea de miercuri, am rămas cu sentimentul că tot ce s-a întâmplat a fost mai mult un ,,experiment politic”.

Ca în liceu, când aveam ore de chimie în laborator în care experimentam numai pentru a vedea ce se întâmplă. A fost o discuţie extrem de politizată, iar invitatul de la nivel naţional, ditamai membru în Comisia pentru învăţământ, deputatul PNL Vasile Berci a pierdut direcţia dezbaterii…

Mă aşteptam ca în sală să fie prezenţi mai mulţi dascăli, părinţi, până la urmă, indiferent de culoarea politică a viziunii, Educaţia este o problemă a noastră, a tuturor…

Şi ne mai mirăm de ce învăţământul e la pământ, de ce transformarea lui nu se întâmplă într-un an, doi? Lipsă de orizont şi experimente sociale de dragul experimentelor.

Concluzie: dezbaterea USL despre Educaţie a fost un amestec de emoţional, vezi reacţia unui tată, care cerea ca dascălii să fie evaluaţi la finele anului de către părinţi şi mult politic.

A fost un ocean de vorbe goale, din păcate, care nu au avut altă miză decât să sune bine.

Au fost şi excepţii: profesorul Constantin Rus, fostul inspector şcolar Titus Octavian Biriş, fostul secretar de stat Adriana Pană. E un punct de vedere pe care mi-l asum.

Dar are clasa politică asemenea reprezentanţi în Comisia naţională pentru învăţământ? Nu. Are politicieni, foşti dascăli, directori de şcoli, uzaţi de sistem.

Doar oameni dedicaţi, de genul celor enumeraţi mai sus îi vor putea face pe dascăli să mai creadă în schimbare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5