Contestaţii cu rost şi fără rost la alegerile locale!

Contestarea rezultatului alegerilor pare să devină sport judeţean. E dreptul fiecărui candidat să conteste un rezultat, doar că ar fi bine să ştii măcar destinatarul corect, adică cel care are atribuţii să-ţi soluţioneze problema. Ca sa nu mai vorbim de momentul în care poţi cere renumărarea voturilor!  

         La Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bistriţa-Năsăud au ajuns şapte contestaţii, însă cinci au fost transmise celor care au competenţe de soluţionare. Două contestaţii formulate de Partida Romilor, respectiv domnul Romeo Racoţi din Lechinţa, au rămas la "judeţ" şi încă nu au fost discutate şi soluţionate, ne-a precizat judecătorul Liliana Tertiş, locţiitor în cadrul BEJ. 

         La Biroul Electoral Judeţean a ajuns şi cererea de anulare a alegerilor din Circumscripţia Telciu, cerere care a fost direcţionată, în vederea soluţionării, către Biroul Electoral Central. Cererea este formulată de PNL, care prezintă drept dovadă de „fraudă” – pentru că numai pentru acest motiv se poate solicita anularea alegerilor -  două procese-verbale ale unei secţii de votare, primul întocmit după numărarea şi centralizarea voturilor, al doilea, rectificat pentru că existau greşeli.

   Tot PNL a solicitat iniţial şi  renumărarea voturilor la Şieu Odorhei şi la Sângeorz Băi, ulterior făcând o cerere de anulare a alegerilor către Biroul Electoral Central.  

UNPR şi Alexandru Pop de la Bârla (candidat independent la Mărişelu) au cerut renumărarea voturilor în comuna Mărişelu.       

La Şintereag şi Tiha Bârgăului, astfel de solicitări de renumărarea a voturilor au fost respinse definitiv, în baza art. 95 din Legea 115/2015!

 

   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5