…Continuăm coborârea, apoi urcăm din nou!

Salva

Masterplanul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canalizare a localităţilor judeţului, gestionat de SC Aquabis Bistriţa, include şi racordarea locuinţelor cetăţenilor din comuna Salva la reţeaua de canalizare. Aşa cum ne informa primarul Salvei, ing. Gheorghe Onul, în urma selecţiei ofertelor de proiectare şi execuţie a investiţiei, acum sunt în curs de evaluare şi, după parcurgerea etapelor legale de desemnare a câştigătorilor licitaţiei de proiectare şi execuţie, precum şi eventualelor contestaţii, în primăvara anului viitor vor demara lucrările de execuţie a căror valoare se ridică la 3. 506.640 euro pentru un tronson de 12.278 metri de reţele de canalizare.

În acelaşi timp, la confluenţa Sălăuţei cu Someşul va fi construită şi staţia de tratare şi epurare a apelor uzate. Acest obiectiv va deservi şi oraşul Năsăud şi comuna Rebrişoara, finalizarea lucrărilor fiind programată spre sfârşitul anului 2013, investiţia având valoarea de 4.837.530 euro.

Runcu Salvei

Aici, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în baza Măsurii 322, se derulează o investiţie de 2,5 milioane euro, firma executantă fiind Dimex 2000 Company SRL Rebra, a lui Ioan Scurtu. Se finalizează asfaltarea Drumului Comunal 21 pe o lungime de 7 km în total, fiind incluse şi alte obiective: construirea unei grădiniţe cu două grupe de preşcolari; dotarea Căminului Cultural cu garderobă, instrumente şi mobilier pentru promovarea ansamblului folcloric „Roata”; achiziţia unui utilaj de deszăpezire şi întreţinere a drumurilor. Aşa cum ne-a asigurat primarul Anchidim Pavelea, toate acestea vor fi finalizate până în toamna anului viitor.

Năsăud

Perimetrul din zona Valea Spinului, locuit de peste 300 de ţigani (sau romi cum îşi mai spun) din Năsăud este apărat de inundaţii prin lucrările de regularizare a pârâului, care a făcut ravagii în perioadele ploioase. Aceste lucrări de tip îmbunătăţiri funciare – ameliorare, executate de firma bistriţeană „Ecofun”, începute în urmă cu trei ani, vizează protecţia malurilor, îndiguiri, decolmatări sau construirea unor podeţe.

Valoarea investiţiei este de circa 450.000 lei, bani suportaţi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu o contribuţie a bugetului local a Năsăudului, fiind reabilitate zonele de pe Valea Podului, Calea Roşie, Văile Crucii şi a Caselor, finalizându-se cu Valea Spinului.

Rebra

Lucrările de reabilitate şi modernizare a clădirii Primăriei comunei Rebra, începute în luna iunie, sunt pe cale de finalizare. Executată de firma „Diferit” din Cluj-Napoca, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322, investiţia, în valoare totală de 2,5 milioane euro, mai include şi asfaltarea străzilor, modernizarea sistemului de apă, reabilitarea Căminului Cultural şi achiziţionarea unor utilaje de întreţinere a drumurilor comunale.

Parva

După ce, zilele trecute, a fost inaugurat Căminul Cultural, se apropie de finalizare şi noua bază sportivă, amplasată în vecinătatea izvorului de borcut. Obiectivul este construit de firma „Globe Trotters” SRL din Târgu Mureş, printr-o finanţare pe O.G. nr. 7/2006 privind Programul de Dezvoltare a Infrastructurii şi a unor Baze Sportive în Spaţiul Rural. Aşa cum prevede documentaţia tehnică, baza sportivă va avea un teren multifuncţional de fotbal, baschet, handbal, tenis şi volei. De asemenea, vestiare pentru gazde – oaspeţi – arbitri, grupuri sanitare, duşuri, dar şi o instalaţie nocturnă.

Aşa cum ne informa primarul Gheorghe Stelian, pentru investiţie au fost alocaţi 400.000 lei din fonduri guvernamentale şi va fi dată în folosinţă (inaugurată) în câteva zile, putând fi utilizată atât de elevi, cât şi de tinerii părveni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5