Contract de asistenţă tehnică de 8,82 milioane lei pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă uzată

Ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, a fost semnat contractul de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului ce include investiţii pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud.

,,Contractul are o valoare totală de 8.813.514,96 lei şi a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, cu anunţ şi în Jurnalul European, operatorului economic INOCSA INGENERIA- Spania, subcontractant: SC ENVIRO ASIST SRL Bucureşti şi SC ESCALIA CRAUS SRL Baia Mare”, a precizat Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Activitatea consultantului se va desfăşura pe o perioadă de 40 de luni şi are ca şi obiectiv general: asigurarea unui management eficient pentru implementarea proiectului.

În acest sens, consultantul va constitui echipe care vor asigura serviciile de supervizare în mod unitar.

,,Îmi pare bine că ne aflăm aici, deoarece INOCSA a mai lucrat în zonă, are un birou şi la Cluj. INOCSA este o firmă spaniolă cu un birou puternic în România, cu aproape 200 de consultanţi specializaţi în proiectare, supervizare, asistenţă tehnică către diverşi clienţi. De câteva luni, aparţinem de un imens consorţiu american, AECOM, care a cumpărat firma, un consorţiu care este întins în 100 de ţări din lume cu 45.000 de consultanţi. Firma este una puternică, cu cunoştinţe în domeniu, cu experienţă şi sunt sigur că vom colabora bine”, a menţionat Gheorghe Pană, director executiv INOCSA INGERIA.

Contractul de asistenţă tehnică este primul din o serie de nouă contracte aferente proiectului ,,Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă, apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având ca beneficiar SC Aquabis SA şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii de alimentare cu apă şi canalizare.

,,Este cea mai mare investiţie coordonată de Aquabis. Sperăm într-o colaborare strânsă, pentru că timpul este extrem de scurt, chiar dacă sunt 40 de luni, timpul trece extrem de repede. Sperăm să facem lucrări de calitate în judeţ”, a declarat Ion Şandru, director SC Aquabis SA .

Potrivit directorului SC Aquabis SA, Ion Şandru, componenta alimentare cu apă cuprinde lucrări ce constau în reabilitare captare de apă, conducte de aducţiune – 92,282 km, o staţie de tratare, rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 13 bucăţi, staţii de pompare apă potabilă -5 bucăţi şi reţele de distribuţie - 93, 877 km.

Proiectul include investiţii pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în valoare de 344.328,8 mii lei, respectiv 83.251,6 mii euro, care se adresează unui număr de 155.203 locuitori din 17 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului: Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Braniştea, Şieu-Măgheruş, Şintereag, Nimigea, Petru Rareş, Uriu, Căianu Mic, Şieu Odorhei, Salva, Telciu, Feldru, Maieru şi Rodna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5