Contre politice la Consiliul Judeţean, între Eugen Curteanu şi Radu Moldovan

Concediile le-au priit aleşilor noştri din Consiliul Judeţean pentru că au venit cu chef de muncă şi de vorbă. Nu mai puţin de cinci democrat-liberali au intervenit în plenul Consiliului Judeţean pentru a cere socoteală executivului, pe diverse teme, sub formă de interpelări sau amendamente la proiectele aflate pe ordinea de zi. Timp de un an, ceva de spus au avut doar vreo trei consilieri judeţeni ai Opoziţiei. Acum, situaţia s-a schimbat, poate şi pentru că ne apropiem de cu paşi repezi de anul electoral 2014.

         Oricum, faptul că unii consilieri judeţeni reclamă probleme ale locuitorilor din teritoriu e de bine. Până la urmă, ei îi reprezintă pe locuitorii judeţului. Treaba cu USL şi PDL, care a promis şi care a distrus, care a furat şi care a boicotat mai putea aştepta un pic. Parcă oamenilor nu le-a revenit cheful de politică... Oricum, cel mai activ este Eugen Curteanu, prim-vicepreşedinte PDL BN.

 

Eugen Curteanu: Sunt drumuri judeţene pentru care s-au alocat zero lei

 

„Aţi câştigat (n.n. – consilierii USL) alegerile propunând un program ambiţios de reabilitare a infrastructurii judeţene, programul pe care cred că îl aveţi şi dumneavostră. Rugămintea mea ar fi să impulsionaţi activitatea Consiliului Judeţean, prin punerea în aplicare a acelui program electoral pe care l-aţi propus populaţiei, sens în care aştept din partea dumneavoastră şi a Consiliului Judeţean să ne pună la dispoziţie un program de reabilitare a drumurilor judeţene.

Deschid această interpelare, mai ales că în propunerea de rectificare de buget se regăsesc câteva capitole la Programul lucrărilor de întreţinere, reparaţii şi modernizări, la cheltuieli de dezvoltare, câteva drumuri judeţene  care beneficiază de alocare 0. Or lucrul acesta nu e în regulă, pentru că pe acele drumuri judeţene circulă oameni, care îşi strică maşinile. În zonele respective trăiesc oameni, iar dacă noi vrem să ne manifestăm ca un Consiliu Judeţean responsabil trebuie să avem o viziune a ceea ce trebuie să se întâmple acolo”.

 

Radu Moldovan: Am găsit drumuri judeţene care dădeau într-o tufă

 

„Ar fi ideal să avem resursele necesare ca într-un an de zile să asfaltăm toate drumurile judeţene. Ştim care este situaţia economică, situaţia bugetară, şi aş vrea să vă spun, domnule Curteanu, în urma unui interes deosebit arătat de majoritatea precedentă, cea condusă de un un reprezentant PDL şi făcută în jurul acestui partid, am găsit drumuri judeţene care dau într-o tufă. Adică ele există pe hartă, dar dacă te duci acolo dau într-o tufă. În momentul de faţă, împreună cu colegii mei din executiv, am început să lucrăm, să identificăm soluţii şi resurse. Sunt extrem de bucuros să văd că sunteţi interesat de programul electoral al USL şi vom face toate eforturile ca acel program cu care am mers în faţa oamenilor să fie îndeplinit până la mandatul finalului meu în 2016.

E uşor să vii şi să spui lucruri populiste, aşa cum am văzut că obişnuiţi în ultima perioadă, dar eu vă anunţ că nu voi intra într-un astfel de joc politico-populist al partidului pe care îl reprezentaţi.

Astăzi, România este într-o situaţie mai mult decât critică, din cauza furturilor şi a unei guvernări dezastruoase pe care a făcut-o partidul dumneavoastră într-o perioadă de patru ani de zile, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al oamenilor într-un an ne apropiem de corectarea nedreptăţilor care s-au făcut şi în etapa următoare ne apucăm de investiţii”.  

 

Eugen Curteanu: Varianta propusă de primarul Ovidiu Creţu, menită să distrugă Pădurea Codrişor

„A doua intepelare vizează o treime din populaţia judeţului, o treime care locuieşte în Bistriţa şi în localităţile dimprejurul Bistriţei şi care ar dori să beneficieze de infrastructură care, pe de o parte, să scoată traficul greu din municipiu, iar pe de altă parte să deservească şi localităţile Livezile şi Budacu de Jos, lucru care s-ar putea face doar dacă noi, Consiliul Judeţean, dumneavoastră domnule preşedinte, aţi interveni asupra proiectului referitor la varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa.

Apelul meu vizează o abordare a acestei chestiuni în parametri  profesionişti care să dea de lucru firmelor din judeţul Bistriţa-Năsăud şi care să aducă un plus de bunăstare nu doar locuitorilor municipiului Bistriţa, ci şi celorlalţi locuitori. Implicând şi unităţile administrativ-teritoriale la care am făcut referire, varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa cred eu că poate fi pusă mult mai uşor în aplicare, ţinând cont de faptul că Comisia Europeană dă bani pentru un asemenea proiect de anvergură.

Vă rog să interveniţi la Ministerul Transporturilor, la CNADNR şi să le propuneţi o variantă care să deservească nu doar locuitorii municipiului Bistriţa, cu şi pe ceilalţi locuitori ai judeţului, evident, şi ştiţi punctul nostru de vedere, cu excluderea variantei propuse actualmente de primarul municipiului Bistriţa, varianta care este menită să distrugă Pădurea Codrişor”.

 

Radu Moldovan: Vom face demersurile necesare ca o centură ocolitoare a Bistriţei să fie făcută

„Vreau să vă aduc aminte, că s-ar putea să aveţi pauză de memorie, legat de centura ocolitoare a municipiului Bistriţa, că onor domnul prim-ministru Boc, cu domnul deputat Ioan Oltean, cu preşedintele Liviu Rusu, cu prefectul Florian, dacă nu mă înşel, în vara anului 2010, l-au invitat pe primarul Ovidiu Creţu la o discuţie referitoare la un asemenea proiect, care vroia să fie promovat de Guvernul PDL, de Consiliul Judeţean PDL, de majoritatea PDL.

Domnul primar a fost prezent la domnul prefect în birou şi şi-a exprimat acordul pentru o astfel de investiţie. Onor Guvernul PDL cu toate instituţiile de atunci au început să elaboreze documentaţii, inclusiv un certificat de urbanism dat de CJ.

Din păcate pentru locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud, au urmat câteva campanii electorale şi modul populist al acestui partid de a face campanie i-a pus într-o încurcătură foarte serioasă şi au zis ”domnule, cred că e mai bine să fim de acord cu un grup de oameni nemulţumiţi, foarte vocali, şi să nu mai fim de acord cu varianta de centură, să retragem certificatul de urbanism  şi-om vedea ce o fi şi cum om păţi”.

Primarul municipiului Bistriţa de atunci şi de acum, Ovidiu Creţu, a luat decizia să modifice împreună cu firma de proiectare traseul acestei centuri, pe teritoriul cadastral al municipiului Bistriţa, pentru a nu mai avea probleme cu blocajul de la CJ.

S-a modificat acest traseu şi  absolut peste tot unde s-a putut, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, la cea din Cluj, la comportamentul colegilor dvs. din Consiliul Local, nu s-a făcut altceva în trei ani decât să se blocheze acest proiect.

Am văzut şi declaraţiile populiste ale dumneavoastră, „noi suntem de acord cu referendumul, suntem de acord cu centura”. E decizia dumneavoastră.

Sunt interesat şi voi susţine execuţia unei lucrări de o asemenea anvergură, dar, din păcate, există riscul ca acel proiect iniţiat de Guvernul PDL, preluat, apoi abandonat de Organizaţia Judeţeană a PDL, să mai poată fi implementat din cauza tergiversărilor şi a timpului scurt rămas pentru implementarea lui.

Nu am un răspuns concret în momentul de faţă, ştiu că domnul primar Ovidiu Creţu a purtat discuţii la CNADNR, urma să fie finalizat PUG-ul.

Vom face demersurile necesare ca o centură ocolitoare a municipiului Bistriţa să fie făcută şi pentru a decongestiona traficul şi pentru a sprijini dezvoltarea municipiului Bistriţa”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5