Corala A.Mureșanu Bistrița cu colindul pe plaiuri hunedorene

Prof. Ștefan Pop

În ultima duminică dinaintea praznicului Nașterii Mântuitorului,Corala A.Mureșanu din Bistrița a onorat o mai veche invitație a prietenilor din corul Doina din municipiul Hunedoara participând la programul de colinde organizat de municipalitate.
Dimineață,corala bistrițeană dirijată de arhid.prof. Cornel Pop, a participat la Catedrala Ortodoxă „Sf.Împărați Constantin și Elena” cu răspunsurile la sf.liturghie ,iar la finalul acesteia ,a susținut un prim concert de colinde urmat de un alt concert susținut de corul Doina dirijat de prof.Marin Dârvă.Ambele formații au fost aplaudate primind frumoase aprecieri din partea preoților parohi și a credincioșilor veniți în număr mare . In partea a doua a zilei,formațiile corale s-au deplasat la Castelul Corvinilor,susținând în fața oficialităților municipale și a unui public select concerte de colinde în progamul „Crăciun la Castel ”,organizat de Primăria Municipiului Hunedoara,Muzeul „Castelul Corvinilor”,Asociația pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara și Ordinul Cavalerilor de Hunedoara.Aplauzele și cuvintele frumoase de apreciere venite din partead-lui muzeograf Bodochi Ioan și celorlalți vorbitori au demonstrat că au avut în față două formații corale de mare succes,cu voci de mărgăritar pregătite cu mare măiestrie de dirijori avănd în spate peste 50 de ani de activitate și un uriaș prestigiu fiecare.Au fost transmise cuvinte de mulțumire d-lui prof.dr. Dorel Cosma,directorul Centrului Cultural Municipal „G.Coșbuc”Bistrița că a făcut posibilă această întâlnire de suflet a bistrițenilor cu iubitorii de muzică corală din Hunedoara .Mulțumiri speciale au fost adresate și solistei Roxana Costeanu care a fost „cireașa de pe tort” a celor două concerte.
D-l arhid.prof.Cornel Pop a mulțumit în numele coralei gazdelor care ne-au primit cu o deosebită ospitalitate și Adei Beraru de la Radio Color Hunedoara care ne-a făcut publicitate și ne-a onorat cu prezența la concerte și cu cozonaci .Tuturor le urăm Crăciun Fericit și Anul Nou Fericit !

.

Comentarii

26/12/14 20:21

Nu crezi ca exagerezi cu laudele,d-le autor ? Ne crezi asa de prosti ?

27/12/14 07:05

Pentru „vizitator ”:Nu te crede nimeni prost,doar laș.Când mai ai chef de comentarii critice,să ai și curajul să-ți dai și numele real,atât îți cer.

27/12/14 07:06

Pentru „vizitator ”:Nu te crede nimeni prost,doar laș.Când mai ai chef de comentarii critice,să ai și curajul să-ți dai și numele real,atât îți cer.

27/12/14 13:18

Nu te cred prost,dar laș te cred. Dacă ai curajul să critici să ai și curajul să-ți pui și numele real,altfel comentariul tău este nul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]